Levendula tudort keresek, van itt valaki?
lekonyul, legalábbis most abban a fázisban van
Arra gondolok, hogy a nagy meleg miett lehet, nem? Pedig ez állítólag szárazságtűrő, és öntözöm is, nem hagyom kiszáradni, de nem is áll vízben
Arra gondoltam inkább, hogy nem volt-e rajta sárga folt, perzselődést vagy ilyesmi, ezek utalhatnak arra, hogyha tápanyaghiány van, illetve, hogy pontosan mi.
A levél elfonnyadása két dolgot jelent általában, vagy kiszárad, vagy túl van öntözve, de mivel a levendula ténylegesen nagyon szárazásgtűrő, én nálad a túlöntözésre tippelek. Ismerek olyan levendulákat pl, ami csak esőből kap vizet, idény nyáron már a fa kiszáradt mellette, az meg simán virágzott magának.
Szia!
Szerintem is ki kellene ültetni, már ha van rá lehetőséged!
Nekem van vagy 20 tő levendula. Tavaly vettem még 2 cseréppel és állandóan kókadozott hiába locsoltam. Az egyiknek annyi is lett, a másikat gyorsan kiültettem és az megmaradt. Egyébként szereti a forróságot, olyan helyre is kell ültetni ahol tűzi a nap.
Ha ez az első levendulád akkor mondom (hátha nem tudod), hogy február végén kb. 10 cm-esre vissza kell vágni.
Sokáig úgy néz ki mint ha nem akarna hajtani, de aztán szépen megindul majd. El is fagyhat, nekem még az első 3 évben 1-2 elfagyott, de rendbe jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!