Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan ültessem át a Kála-mat?...

Hogyan ültessem át a Kála-mat? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségetek kérni, hogy még év elején kaptam meg életem első cserepes káláját. A kedvenc virág, ezért nagyon is féltem. Nagyon sok oldalon olvastam,hogy most augusztus szeptember környékén kell átültetni, ezt azzal fogja jelezni, hogy sárgulni kezdenek a levelek.

Hát nekem ma reggelre kezdtek el sárgulni. És kezdtek elhajlani is. És nem vagyok abba biztos, hogy most mit is kell csinálnom.

Nem szeretném ha elpusztulna.Annyit még leírok, bár nem tudom, hogy ez mennyire befolyásoló tényező, hogy panellakásban lakunk és ablak előtt van a kicsike. Fényt kap folyamatosan.

Tehát a kérdéseim azok lennének, hogy:

-Várjam meg amíg minden levele sárga lesz??

- A sárga leveleket levághatom??

- Már most is átültethetem??

-a szárakat mennyire kell levágni?? Csak a rizomák maradjanak meg??

- minden rizomát külön ültethetek??(ezzel szaporítom?? Több lesz belőle??)

- a locsolással kapcsolatban elég ha csak permetezem és nem locsolom miután átültettem??(vagy amíg nem bújik ki a földből addig ne is locsoljam??

- Mekkora cserépbe ültessem a rizomákat?? (kb. akkorába mint az eredeti volt?)

Néztem itt a fórumon a kálákat és nagyon gyönyörűek, nagyon bízom benne hogy az én kicsikém is ilyen szép lesz.

Remélem érthetően írtam, de ha van kérdés akkor amint tudok válaszolok.

Esetleg mellékelt képeket is szívesen fogadok

A segítségeket és az ötleteket előre is köszönöm.

2012. aug. 15. 15:14
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!