Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kála ápolása?

A kála ápolása?

Figyelt kérdés
Lakasban tartom gyökeres,de ültettem egy hagymásat is ami kb.Minden érdekel a tartásával kapcsolatban. ápolás, teleltetés. én egy heten egyszer öntözöm,(ez tetszik neki.)
2012. júl. 2. 13:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Google-n kb 1 perc alatt találtam meg...tessék:

A növényt augusztus szeptember körül kezdjük el pihentetni, vagyis ilyenkor a levelek elkezdenek sárgulni. A locsolást csökkentsük le, teljesen, és szedjük ki a földből a rizómákat és ha kell, daraboljuk fel őket. Majd újra ültessük el virágföldbe külön a rizomákat, majd kezdjük el mérsékelten öntözni a földjét. Amikor a növény elkezd hajtani akkor a locsolást is emeljük és tartsuk állandóan nedvesen a földjét.

A növény nyáron kedveli a meleg kissé napos kerteket, kitehetjük a szabadba-kertbe vagy erkélyre is a cserepét, de télen a 10 fok az ideális számára. A téli meleg fűtött szobában a növény elszárad, ezért ilyenkor állítsuk a cserepét egy kavicsos tálcára, és permetezzük a levelét. Ne ijedjünk meg, ha a nyár végén a levelek elszáradnak, mert ez természetes folyamat ilyenkor pihentessük a növényt.

A Kála a vázába is kiváló, mint vágott virág, gyönyörű látványt nyújt, és nagyon tartós is.

A növény főbb igényei:

Fényigény: Nyáron kevés napsütést is kaphat, télen is fontos a kellő megvilágítás.

Hőmérséklet: nyáron átlagos meleg, kitehetjük a szabadba is, télen 10 fok az ideális.

Öntözés: Csak a növekedési időszakban adjunk neki vizet.

Páratartalom: Kedveli a párás klímát, télen tegyük a cserepét kavicsos tálcára, és permetezzük a levelét naponta.

A Kála tejnedve mérgező.

2012. júl. 3. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!