Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lett a bonsaiommal?

Mi lett a bonsaiommal?

Figyelt kérdés

Szil fám van.Ugyanazon a helyen (félárnyékos) tartom, 2-3 naponta locsolom eső vagy forralt vízzel. Egészen mostanáig nagy zöld levelei voltak és hozott új hajtásokat is. "Átültettem", vagyis nagyobb cserépbe tettem, az eredeti földjét nem szedtem le róla csak tettem mellé másikat is.

Néhány hete még az átültetés előtt elkezdtek megbarnulni és lehullani a levelei. Majd ledobta az összeset. A friss hajtások is elsárgultak s elhaltak. Vannak rajta levélkezdemények, de nem növekednek. Hanem megbarnulnak azok is. Már teljesen kopasz.

2012. aug. 8. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Hogy locsolod? Hol tartod? Kint vagy bent?

Átültetni tavasszal szabad. Forralt víz nem jó!

2012. aug. 8. 14:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Alulról locsolom. És a szabadban van a nyár kezdete óta.

Esővízzel locsolom, de ha elfogy, akkor forralok vizet, majd ha az lehűlt akkor azzal.

2012. aug. 8. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Szabadban napi 2-szeri locsolás, hajnalban és este, de legalább egyszer!

Áztatni kell vagy nagyon jól meglocsolni, többször visszatérve.

Mit jelent, hogy alulról?

Ha azt, hogy az alátétről szívja fel a vizet, akkor sajnos szomjan hal a fa!

Forraltvíz nagyon nem jó, semmi ásványi anyag nincs benne!!!

2012. aug. 8. 16:59
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy fagyis dobozba van téve, úgy locsolom, onnan a kellő mennyiségű vizet fel tudja szívni.

A forralt vízről leszállhatnál már, mert azt mondtam, hogy eső vízzel van locsolva, gyűjtöm. Tehát van eltéve, max 1 hét amíg nincs új.

2012. aug. 9. 23:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Hátha szakértő vagy, minek kérdezel????

Én leírtam mit nem csinálsz jól, de úgy látszik Te jobban értesz hozzá, mint én, akinek több ezer bonsaia van.

2012. aug. 10. 06:16
 6/6 A kérdező kommentje:

"Mit jelent, hogy alulról? "

-"Egy fagyis dobozba van téve, úgy locsolom, onnan a kellő mennyiségű vizet fel tudja szívni. "

A fa ugye, a saját magának kellő vizet felszívja, ami meg nem kell az marad a dobozban.

=>

"Ha azt, hogy az alátétről szívja fel a vizet, akkor sajnos szomjan hal a fa! "

- Nem a fagyis doboz nem alátét.

"Forralt víz nem jó!", "Forraltvíz nagyon nem jó, semmi ásványi anyag nincs benne!!!

"

-"Esővízzel locsolom, de ha elfogy, akkor forralok vizet, majd ha az lehűlt akkor azzal."

- Elég egyszer elmondani, másrészt szerintem érthetően leírtam.

Nem vagyok szakértő, senki nem mondta, hogy jobban értek hozzá.

Több ezer? Jó sok helyed lehet.

2012. aug. 11. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!