Mi lett ezzel a virággal?
Egyik napról a másikra ilyen lett.Nem értem miért.
Lehet kezdeni valamit vele?
Na ez engem is érdekelne. Nem tudom milyen virág ez, de egyszer én is tönkretettem egy ilyet.
Ugyanígy elkezdett itt-ott száradni. Én meg lecsippentettem+lemetszettem teljesen a száraz részeket, mert olyan méretű volt már az elváltozás. Gondoltam A levelei rendben voltak, gondoltam majd újra hajt virágokat. Erre nem ez történt, hanem szép lassan a levelei is tönkre mentek és kihalt a virág teljesen.
Nem tudom miért. Sosem volt kiszáradva. Lehet túlöntöztem?!
Ez korallvirág.
A túllocsolás káros lehet a növény számára, hiszen a pozsgások családjába tartozik, így a leveleiben tárolja a vizet. Így amikor a földje már kiszáradt, a növény levelei még tele vannak nedvességgel. Amikor egy kis virágzat elnyílik, a növényen azonnal vágjuk le a tőről, majd a virágzás végén a zöld részt is metsszük meg, mert csak így tudjuk újabb virágzásra bírni kedvencünket.
Mennyire vizes? ha esetleg nem tud elfolyni a vize, akkor azonnal vedd ki belőle, és ne öntözd egy ideig. Utána meg csak annyira, hogy épp nedves legyen a földje.
A száraz virágok levágásával pedig csak óvatosan. Mert bár logikusan hangzik, amit a 2-es válaszoló leírt... de nekem így pusztult ki... nem hajtott újra...
Sziasztok.
Nézzétek, én mikor elszáradt a virága vagy a levele, én mindig lecsipkedtem. Igen volt olyan virágom (ebből a fajtából vagy 10 cseréppel is van, én szaporítottam levéldugványozással) aminek szinte már csak a szára maradt, mert az szép zöld volt. Idő kellett neki, és újra elkezdtek rajta megjelenni az új zöld levelek és később a virágok.
Ja és a kettes válaszadó voltam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!