Felfújható gyerek gumimedencébe milyen algamentesítőt vagy tisztítószert lehet használni?
Ilyen felfújható gumimedencénk van otthon a kertben: [link]
A 3 éves kislányom miatt kútvizet nem merek bele tenni, csak csapvizet. De ilyen melegben 2-3 nap alatt már tiszta algás, zöld. Milyen algamentesítő, vagy tisztítószer létezik, amit ilyen felfújható gumimdencébe is lehet tenni, és nem algásodik be a víz, hogy ne kelljen 2-3 naponta cserélni?
Ez egy elég kisméretű medence ami gondolom a kertben van!
Én simán elöntözném a kétnapos vizet a növényekre. A gyerekemnek pedig nem lennék lusta tiszta vizet tenni bele kétnaponta és nem pedig algagátlóban fürdetném.
Igen, nem akartam megbántani a kérdezőt, de a gyereket félti a kútvíztől, de vegyszeres vízbe belerakná... Priceless.
Én is kiönteném belőle, és engednék újat. Egy esti kád víznél több víz nem nagyon megy bele úgysem.
Szia!
Nem kell színültig tölteni, és inkább cserélném naponta!
Nekünk kisebb medencénk van és csak félig töltöm meg nekik 2-3-szor is naponta, és mindig friss vizet teszek minden fürdésnél!
Üdv két gyermekes Anyuka.
Kedves 2.!
Azért az esti kád víznél kicsit több megy bele...
Lehet a kép csalóka, de sokkal több megy bele.
Én pedig nem vegyszerezni akarom a gyereket, léteznek természetes alapú tisztító szerek, vagy bio dolgok is gondolom, ezért tettem fel a kérdést, és ezért írtam hogy kis gyerekem van.. hogy esetleg ha valaki hallott ilyesmiről, az segítsen, nem pedig lehurrogjon.
Szia!
Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy ne tegyünk bele semmit, cseréljük gyakrabban a vizet. Látta a medencét (kb 200 literes), amikor kijött megcsinálni a 2 éves státuszvizsgálatot és elbeszélgettünk ezekről a dolgokról. Ő azért nem pártolja a medencében való fürdést (klóros és egyéb fertőtlenítők...), mert a kicsik óhatatlanul isznak is a vízből és ez még felnőttekre sincs jó hatással, hát még rájuk.
Mi a kád csaprelepére szoktuk felszerelni a kerti slagot és úgy töltjük fel 1-2 naponta a medencét, a benne lévő vízzel meg a növényeket szoktam locsolni.
Még nem hallottam bio algaölőről, persze a bio vegyszerekből kiindulva az sem tehet jót az ember szervezetének csak környezetbarátabb (pl. hamarabb lebomlik).
Olcsóbb, ha elviszed strandra néha.
Nincs olyan vegyszer, ami teljesen környezetbarát és nem ártalmas, ha megisszák. Klórtabletta és algaölő kell a medencébe, hogy ne legyen algás. Létezik szűrős vízforgató is, 400 liter vizet simán meg tud úgy forgatni, hogy ne tudjon algásodni, az teljesen gyermekbarát és minimális áramot fogyaszt, kiszűri a bogarakat is.
ne mérgezd vegyszerrel a gyerekedet. inkább kútvízzel, ha csak nem nagyon szennyezett. a full milliomos ismerőseim is inkább fúrattak egy kutat a medencéjükhöz, ivóvízzel feltölteni iszonyat pazarlás.
vagy gyűjts esővizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!