Kezdőoldal » Otthon » Kert » Haldoglik a kedvenc meggyfám....

Haldoglik a kedvenc meggyfám. Tudtok-e segíteni? Tünetek lent.

Figyelt kérdés
Azt vettem észre idén,hogy a meggyfám egy részén nincs 1 levél se.Tavaly még volt levél,de sárgás volt már.Mi okozza ezt?Ez talán vírus?Mit tehetek,hogy ne haljon meg a fám?
2012. júl. 13. 14:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a fa?

Én a barackkal jártam úgy, hogy már évek óta egyre kevesebbet termett, aztán végül beadta a kulcsot. Ez van, leteremnek egy idő után aztán végük, főleg az újabb fajtáknak. Szerencsére 3 éve ültettem két csemetét helyette, azokon már lesz valamennyi.

Szerintem te is ültess, vagy ha a fajtához ragaszkodsz akkor szaporíts róla valami módon.

2012. júl. 13. 14:57
 2/6 A kérdező kommentje:
kb.:10 éves
2012. júl. 13. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:

A gally száraz és nincs rajta friss hajtás?

Az így elsőre lehet kezeletlen monília vagy gyökérgolyva.

A golyva kb 10 éves korára öli meg teljesen a fát, addig terem is, kicsit kevesebbet, de úgysem figyeli senki.

Ha golyva, akkor gyökerestől kell a fát kivenni és fertőtleníteni a talajt, különben a csemete egyből fertőződik vele, nem is tennék oda fát vagy 2-3 évig.

Könnyen felismered, a fa gyökerén nagy gumók. Ha leásol a fa gyökeréig, már látod, golyvás e.

2012. júl. 13. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs a talajvíz magasan nálatok?

Nálunk például hasonló tünetek jelentkeznek az olyan fákon amik túl nagyra nőttek. elérik a talajvíz szintet és kiszáradnak. Nem értem hogy hogy szárad ki mikor vízbe áll de ez történik nálunk is. és nem csak a gyümölcsfákkal hanem a nagyobb dísznövényekkel is.

2012. júl. 14. 13:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat,nincs talajvíz.Nem rég vettem észre újra el kezdett hajtani kis leveleket :)
2012. júl. 22. 19:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha vissza nézel, tavaly olyan apró satnya levelek voltak a cigány meggyfán, most meg nagy levél, nagy lomb korona van rajta!
2013. máj. 17. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!