Megeszi a turok az összes retkemet mit tudok tenni ez ellen?
Van pár sor piros hónapos retkem. 70%át megrágja a turok és otthagyja.
Nagyon idegesítő mert mikor már megérne és felszedném azt veszem észre mind hiányos rágott stb. Enne meg egyet bánná a fene a többit meg hagyná ott de ez mind megrágdossa. Ötletem sincs mit csináljak? Már azon gondolkodom hogy beöntöm benzinnel az egészet és felgyújtom csak pusztuljon ki a féreg.
A turok az a nagy fekete csúnya bogár. A trágyába szokott lakni. De nekünk nincs trágya. kb olyan 8 cm-es is lehet és szerintem félelmetes is ahogy kinéz. Mikor látom ásoval szoktam csapkodni. De ritkán látom..
Aszt hiszem Talpinus a latin neve de mifelénk csak egyszerűen turoknak hívják. Nem tudom mi a magyar neve.
ilyen ocsmányság e...
Hát tényleg elég gusztustalan szegényke...
Ezt találtam:
"A lótücsök ellen csalétek (Lótetű Arvalin) kihelyezésével lehet védekezni.Az Arvalin kukoricadarára felvitt cinkfoszfid hatóanyagból áll. A csalétket a kártevõk elfogyasztják. A cinkfoszfid a talaj nedvesség hatására gázosodik is és mivel nehezebb a fajsúlya a levegõnél így a járatokba lefele húzódik, a károsító belélegezve tüdõödémában elpusztul.
Felhasználási javaslatok: Lótücsök ellen a járatokba és a földfelületre kell kiszórni a csalétket, lehetõleg késõ délután vagy alkonyatkor meleg nyirkos talajra, majd azonnal 3-5 cm mélyen be kell dolgozni. Esõ vagy alapos öntözés után két napot várni kell a kezeléssel. Mezei pocok ellen a lakott lyukakba kell kihelyezni a csalétket, vagyis az elõzõ nap betaposott és a kártevõ által másnapra kibontott lyukakba. Érdemes újra betaposni a kezelt járatokat a jobb hatékonyság érdekében."
Bár itt a fórumban, egyesek szerint nem ér semmit, ez helyett valami galition 5 g kellene, csak állítólag azt meg már nem gyártják.
Most a poharat egy kis sörrel a földbe ásunk verziót próbálom ki. Kíváncsi vagyok bejön e? A képen bejött..
Ha az én turokjaim nem szeretik a sört bizisten 8 bár benzinnel teli nyomom a lukakat és meg gyújtom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!