Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megeszi a turok az összes...

Megeszi a turok az összes retkemet mit tudok tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

Van pár sor piros hónapos retkem. 70%át megrágja a turok és otthagyja.

Nagyon idegesítő mert mikor már megérne és felszedném azt veszem észre mind hiányos rágott stb. Enne meg egyet bánná a fene a többit meg hagyná ott de ez mind megrágdossa. Ötletem sincs mit csináljak? Már azon gondolkodom hogy beöntöm benzinnel az egészet és felgyújtom csak pusztuljon ki a féreg.

2012. júl. 8. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha megmondod, hogy mi az a turok , akkor lehet, hogy megtudom mondani, hogy miért eszi meg a retkedet.
2012. júl. 8. 16:32
 2/7 A kérdező kommentje:

A turok az a nagy fekete csúnya bogár. A trágyába szokott lakni. De nekünk nincs trágya. kb olyan 8 cm-es is lehet és szerintem félelmetes is ahogy kinéz. Mikor látom ásoval szoktam csapkodni. De ritkán látom..

Aszt hiszem Talpinus a latin neve de mifelénk csak egyszerűen turoknak hívják. Nem tudom mi a magyar neve.

ilyen ocsmányság e...

[link]

2012. júl. 8. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát tényleg elég gusztustalan szegényke...

Ezt találtam:

"A lótücsök ellen csalétek (Lótetű Arvalin) kihelyezésével lehet védekezni.Az Arvalin kukoricadarára felvitt cinkfoszfid hatóanyagból áll. A csalétket a kártevõk elfogyasztják. A cinkfoszfid a talaj nedvesség hatására gázosodik is és mivel nehezebb a fajsúlya a levegõnél így a járatokba lefele húzódik, a károsító belélegezve tüdõödémában elpusztul.

Felhasználási javaslatok: Lótücsök ellen a járatokba és a földfelületre kell kiszórni a csalétket, lehetõleg késõ délután vagy alkonyatkor meleg nyirkos talajra, majd azonnal 3-5 cm mélyen be kell dolgozni. Esõ vagy alapos öntözés után két napot várni kell a kezeléssel. Mezei pocok ellen a lakott lyukakba kell kihelyezni a csalétket, vagyis az elõzõ nap betaposott és a kártevõ által másnapra kibontott lyukakba. Érdemes újra betaposni a kezelt járatokat a jobb hatékonyság érdekében."

Bár itt a fórumban, egyesek szerint nem ér semmit, ez helyett valami galition 5 g kellene, csak állítólag azt meg már nem gyártják.

[link]

2012. júl. 8. 17:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Most a poharat egy kis sörrel a földbe ásunk verziót próbálom ki. Kíváncsi vagyok bejön e? A képen bejött..

Ha az én turokjaim nem szeretik a sört bizisten 8 bár benzinnel teli nyomom a lukakat és meg gyújtom.

2012. júl. 8. 20:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Sok sikert!
2012. júl. 8. 20:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Pár kisebb bogarat fogtam már a sörösgödörrel De a turok még nem került elő... 1 nap
2012. júl. 9. 15:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem hallottam még ezen a néven felénk lótetűnek hívják.A Galation nevű rovarölőt ajánlom.Bár be van tiltva jobb gazdaboltok pult alól árulják.Persze csempészáru orosz betűk vannak rajta ott nincs betiltva úgy látszik.Ezt szerezz mindent kivisz.
2012. júl. 11. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!