Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fajtájú gyümölcsfákat,...

Milyen fajtájú gyümölcsfákat, bokrokat vásároljak?

Figyelt kérdés
Elég nagy kertünk van, amit végre sikerült úgy kipucolni, hogy ősszel már ültethetnénk bele fákat. Nagyon drága a gyümölcs, és olyan jó lenne, ha mindig csak ki kellene menni a kertbe és azt szedni, ami éppen érik. Gondoltam ribizlire, egresre, cseresznyére, mennyre, sárgabarackra és esetleg őszibarackra. Almafánk és diófánk már van. Engem konkrát fajták érdekelnének. A cseresznyével szembeni elvárás, hogy nagy roppanós és édes legyen, a ribizlivel szemben pedig, hogy nagyszemű és nagy fürtös legyen és ne bokor, hanem az a kisfa szerűség. Kérlek, ha tudtok konrét fajtákat, akkor írjátok meg nekem. Ja málnát is szeretnénk, meg szőlőt. Köszi a segítséget előre is.
2009. júl. 10. 08:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Cseresznyéből a germersdorfi a legjobb, az nagyszemű, ropogós és édes.
2009. júl. 10. 09:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló, köszönöm a nevet. Rémlik, hogy régen ezt már mások is említették nekem, úgyhogy ilyet mostmár mindenféleképpen veszünk. Várom még a tanácsokat.
2009. júl. 10. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi besztercei szilvát,nektarint, vilmoskörtét ültetünk még,most csemegeszőlőt és áfonyát tervezünk.Én a sieberztől szoktam megnézni mi milyen(leirás),és ha van időm elmegyek faiskolába,ha nincs akkor rendelem.
2009. júl. 10. 11:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezek is nagyon jó ötletek. Érdekelnének konkrét fajták, megnéztem az ajánlott termékküldő céget, de nem sokmindent írnak a termésről, most ráadásul gyümölcsfák nem is nagyon vannak fent. A szilva és vilmoskörte nekünk is bejönne. Lehet, hogy nem is elég nagy a kertünk?
2009. júl. 10. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Mielőtt fákat veszel,kérdezd meg a szhomszédaikat,hogy nekik milyen fáik vannak.A fáknak uis. "igényeik" is vannak.Nálam és a szomszédaimnál pl. a meggy és a cseresznye 4-5 éven belül tönkre megy.A szilva meg az őszibarack bírja.A fiaméknál sem marad meg mindenféle fa.Ez tapasztalat,ezért javaslom akérdezősködést,mert nem is olcsók a facsemeték,és méreg,ha kipusztul.
2009. júl. 10. 11:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Az egyik szomszédomnak gyönyörű gyümölcsfái vannak. Monduk ért is hozzájuk mert látom, hogy állandóan metszegeti őket. Az ő tanácsát is ki fogom kérni egyébként, csak odáig még nem jutottam el. A másik szomszédomnál pedig gyönyörűen fejlődik az ecetfa. Nem győzőm nyirkálni. Állandóan az előkertben matatnak, hogy szép legyen a virágágyás, de hátulra sosem jutnak. Elég nagy bosszúság, mert a kerítés sincs megcsinálva (az ő dolga lenne az is) és így nem tudjuk elengedni a kutyákat, mert a hárommal arrébb lévő szomszédnál kötnek ki. Na mindegy, ez nem tartozik a tárgyhoz, csak bosszant...
2009. júl. 10. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!