Mikor kell a gyümölcsfákat ültetni?
Figyelt kérdés
Novemberben még nem késő? Ugyanis akkor lesz kész a házunk, így hamarabb nem nagyon tudunk az ültetéssel foglalkozni. Nagyon szeretnék már idén fákat ültetni! Mi a legvégső határidő a gyümölcsfák ültetését illetően?
Köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 20. 20:59
1/8 anonim válasza:
Fagymentes időben szinte bármikor lehet, nyáron is ültethetsz konténeres növényeket.
2/8 anonim válasza:
Szerintem attól is függ, hogy milyen az időjárás novemberben. Ha még viszonylag jó idő van és nincsenek kemény fagyok, akkor szerintem nyugodtan.
3/8 anonim válasza:
Novemberben meglátjátok majd, hogy milyen lesz az idő. De nov. vége már biztosan késő. Kisebb talaj menti fagyok, még oké, de ha nem tud a csemete meggyökeresedni a keményebb fagyok előtt, akkor elpusztul. Ha korai telünk lesz, érdemes tavaszra hagyni az ültetést, nem érdemes kockáztatni
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor lehet tavasszal is? Ó, köszönöm a segítséget! Még valaki anno azt mondta, hogy gyümölcsfát csakis ősszel szabad ültetni! :)
2011. jún. 20. 22:48
5/8 anonim válasza:
októbertől március elejéig, ha nincs fagy.
6/8 anonim válasza:
Ha lehetőség van rá, ősszel jobb, de lehet kora tavasszal is.
7/8 anonim válasza:
Én azt mondom ősszel szánjál rá időt, mert akkor van a szezonja. Érdemes már most lefoglalóznod a csemetéket - ha pontosan tudod milyen faját szeretnél- , mert a végén hoppon maradsz mire kellenének a fák.
Ha kora tavasszal veselkedsz neki a feladatnak, akkor már csak a maradékból válogathatsz, legtöbbjét szeptember és november között elkapkodják.
8/8 anonim válasza:
Tavasszal és ősszel is lehet, szeptembertől- novemberig ha még nincs fagy és márcustól- áprilisig ha már nincs fagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!