Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy lehet virágoztatni a...

Gabi86 kérdése:

Hogy lehet virágoztatni a orchideát?

Figyelt kérdés
Már 1,5 éve megvan és csak egyszer virágzott és egyszer hozott hajtásokat ami már légzőgyökereket is hozott meg azóta le is szedtem és már cserépben van.Elég száraz a levegő (panel) és ezért egy üvegház szerűt csináltunk neki,hogy egy kis pára legyen mert víz van alatta egy külön tálkában.Sőt permetezem is vízzel a leveleit hogy még nagyobb pára legyen,de még így sem jön rajt virág.Vettem már táp oldatot is és már nem tudom mit csináljak.Előre is köszi a válaszokat.

2012. júl. 1. 00:33
 1/2 anonim ***** válasza:

én kiraktam a legfényesebb ablakba, ha eszembe jut meglocsolom, sima vízzel, se nem permetezem, se nem áll víz ágyon semmi. Nekem is panelban van. És virágzik, ráadásul mikor másodjára virágzott azt hiszem 11 virág volt több ágon rajta. Pedig ilyen 500 forintra leárazott tesco gazdaságos orchidea... Most is van két nagy hajtása, most azt figyelem, vajon mikor indulnak meg a kis ágak, amiken a virág van.

Szóval nem tudom mi lehet vele. De mamámnál is meg keresztanyámnál is virágoznak, pedig náluk is csak ki van téve az ablakba a többi virággal és ha eszükbe jut locsolnak rajta, semmi külön törődést nem kapnak.

2012. júl. 1. 04:43
 2/2 gelazso ***** válasza:
víz ne álljon alatta. hagyd kiszáradni csak utána meritsd vízbe.fény legyen félárnyék nem rossz. jó ha a cserepe is átlászó.
2012. júl. 5. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!