Kezdőoldal » Otthon » Kert » 2 éve nevelek Angyaltrombitát....

2 éve nevelek Angyaltrombitát. Jó helyen van (remélem), öntözöm, tápoldatozom és mégsem hozott még egyetlen virágot sem, Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. júl. 1. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
szereti a napfényt...és az kint jobbna szereti...vagyis a nagyim ott tartja minden nyáron tele van virággal és télen pihen...
2009. júl. 1. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:
A szabadban (kiültetve) a tavalyi hajtás is kivirágzott a héten. Alig fél méter, de tele van bimbókkal. Ha lakásban van tedd ki, ha kinn van, de nincs kiültetve, ültesd ki, ha nincs rá lehetőség (terasz), ültesd át nagyobb virágládába, nem tudok neked mást mondani, még soha nem történt meg, hogy nem virágzott volna, inkább az a gondom, hogy elfagyasztom, mert még késő ősszel is tele van virággal, és sajnálom kiásni. Normális életciklus után (teleltetés) mindenképpen virágoznia kellene. Sajnálom, hogy nem tudok neked segiteni, de ebben az esetben én is csak találgatok.
2009. júl. 1. 20:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Tavaly az erkélyen kiültetve, télen lépcsőházban teleltetve, most egy nagy edényben van. Hatalmas, nem győzöm visszavágni és locsolni...Hát így jártam...
2009. júl. 2. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Anyukáméknak is van, télen a pincébe, cserépben, nyáron viszont kiültetve félárnyékos helyen.

Soha nem szokta tápoldatozni, így is akkora, mire eljön az ősz, mint egy kisebb fa.

Lehet nem szereti a talajt a tied.

Ültesd másik helyre át jövőre.

2009. júl. 2. 23:06
 5/7 anonim ***** válasza:
mit értesz az alatt, hogy nem győzöd visszavágni?A második válaszoló vagyok. Remélem nem vágod vissza a hajtásokat. Ugye nem? A vegetációs időszak alatt nől amekkorát nől, ha túl nagy, akkor ősszel vágd vissza valamennyire, esetleg tavasszal, ha megsinylette a teleltetést, vágd vissza azokat az ágakat, amik nem hajtottak ki. Azon kivül nem kell visszavágni, bármekkora. Lehet, hogy levágtad róla azokat a hajtásokat, ahol a virágrügyeket hozta volna?
2009. júl. 3. 22:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Tavasszal a kiültetés után vágtam vissza. Tavaly pedig a nyár vége felé, mert akkora volt mint egy nyárfa, de virág az semmi...
2009. júl. 4. 20:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Most ne vágd vissza kérlek, hagyd had nőjjön amekkorára akar, lehet, hogy csak a nyár végén fog virágozni, de fog.
2009. júl. 5. 22:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!