Hogyan kell és mikor lehet megszelídíteni a barackfát?
Figyelt kérdés
Van egy magról kelt kis barackfám. Ez ugye vad. Hogyan tudnám megszelídíteni?
Ha hagyom simán, akkor is hoz majd gyümölcsöt?
2012. máj. 19. 14:02
1/6 anonim válasza:
A magról kelt is hoz gyümölcsöt. De ha nemesített baracknak a magja,annak nem lesz jóízű a gyümölcse. Fiatal korában kell beoltani. Ha nem értesz hozzá,akkor kérj meg valakit.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, ezért tettem fel a kérdést. Ha valaki segítene, hogy hogyan kell, talán meg tudnám csinálni. Nem lehet olyan bonyolult dolog...
2012. máj. 19. 17:48
3/6 anonim válasza:
A fa oltásának azt nevezik, amikor egy nemes fa hajtását beültetik a vad fa törzsébe. Gyakorlatilag az oltvány, vagyis a nemes hajtás nő meg, és az hoz gyümölcsöt, a vad fának csak a gyökérzete marad meg.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tehát veszek egy hajtást a másik nem vad fáról és azt ültetem bele. Pontosan hogyan?
Gondolom ezt tavasszal jó csinálni. Tehát majd jövőre próbálkozom vele. Elkésve nem vagyok, mert a kis vad fa még csak olyan 50-60 cm magas és ceruza vastagságú a törzse.
2012. máj. 19. 22:27
6/6 Kerria válasza:
hát nem lehet olyan bonyolult... kérdésedre a válasz, még egy profi kertésznek sem 100% az eredése az oltásoknál, pedig ő pontosan tudja mit kell csinálni...
Itt a kép, hogyan kell oltani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!