Kölyök kutya mellé növények a hátsó udvarba?
Van egy 8 hónapos kölyök kutyám és egy nagyobbacska füves udvarom.Ebbe szerenék fákat/bokrokat telepíteni.De olyat amit nem bánt a kutya. Volt egy mályva csemeém és egy hortenzia bokrom,de hiába hálóztam körbe csibehálóval,a kutya egy éjszaka a hálót is elrágta és a bokrokat is a földig csonkolta.
Létezik tehát olyan fa/bokor ami kibír egy kölyök kutyát?
Hülyeség. Van kutyám is meg kertem is, köszöni szépen mind a kettő jól vannak.
A titok annyi, hogy nem a növényt, hanem a területet kell elkeríteni úgy a kutya elől, hogy felügyelet nélkül esélye se legyen oda bejutni. Felügyelettel persze be lehet oda engedni és fegyelmezni ha valamelyik növénynek neki akarna esni.
Egy kölyökkutya eleven, játékos, mindenben megtalálja a rágás és a játék lehetőségét, akár még egy szúrós rózsában is. De ha ilyenkor fegyelmezed, akkor felnőtt korára (amellett, hogy feltehetőleg lenyugszik valamelyest) meg fogja tanulni, hogy a növényeket nem szabad bántani. Ez, ahogy fentebb írtam egy hosszú folyamat lesz, de érdemes végig csinálni.
kutya és növény fűggő
vettünk két meggyfát, és elültettük.
Az egyiknek semmi baja nem lett reggelre, a másikat kivégezte, rájöttünk, rajta felejtettünk egy 2 cm * 6 cm-es fehér címkét, ami annyira izgatta a szélben, hogy az egész fáttönkre tette.
Nagy korában a másik a tuja ágait tépkedte le alulról
Köszönöm a válaszokat!
Szóval akkor van esély... :) A kutyát nem akarom elzárni sem pedig megkötni és tudom így nehezebb.Sajnos nem akkora ez a terület,hogy elkeríthessem a növényeket,de esetleg nagyobbacska gyümölcsfával vagy más fával megpróbálkozom,hátha az megmarad,mert a kisbokrok sajna nem élték túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!