Meg tudnátok nekem mondani, hogy Szeged környékén (Tápai Rét, Rákóczi-telep) milyen mélyre kell fúrni, h ivóvíz minőségű vizet találjunk?
Nagynénémék Újszegeden laknak, kb. 2 hónapja fúrattak maguknak kutat locsoláshoz, náluk 53 m. mélyen találtak vizet.
A minőségét viszont nem tudom.
Egy 53 méter mély kút az tényleg csak locsoláshoz jó az alföldön, mert még ha adott pillanatban jó is a víz minőség azért az még könnyen elszennyeződhet.
De van itt szakember is őket kérdezd:
Hát az biztos én nem innék belőle. 40 méter mélység(ű ha jól tudom homok) kb. egy két napos szennyezés már ott van, és alatta meg nem sokkal vízzáróréteg. :\ A dőléséből meg az adódik bármelyik cég a referenciaként felsoroltak közül is, Szegeden elkezd szennyezni, másnap azt te iszod. :(
Nem véletlenül találták fel a rómaiak a vízvezetéket. ;-)
Nem akartalak megbántani és tudom komoly pénz kérdése, de fürdeni is más benne meg meginni is.
A Szeged környéki tanyavilágban a házi vízművek általában 50-55 méteres rétegből használnak.
Innen megy a főzés,mosás,locsolás,jószágoknak itatás stb.
A közelünkben lakik(Móraváros)egy szakember,vegyészmérnök,Ő végzi-már úgy hallottam-az egész megyében a vízminőség vizsgálatokat,érdemes volna beszélned vele,ha érdekel,írok "privit".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!