Ez több kérdés lesz egyszerre, elnézést! Gyönyörű füvet szeretnék produkálni a kertünkbe, ahol van már fű, de elég gyér és gyomos is. Semmi gyakorlatom ebben, panelban laktam mindig... Kérdésem az, hogy mi fog történni, ha erre ráhordok termőföldet (10-20cm rétegben) és abba hintem el a fűmagokat? A földréteg alatt lévő fű (és gyomok) átfognak nőni rajta keresztül? Vagy muszáj felásnom a kertet és gyakorlatilag kicserélni a talajt? Egyéb tanácsokat is elfogadok, hogy más hogyan csinálná elejétől a végéig (ültetés optimális ideje, módja, tápanyagok, locsolás...stb.) Előre is köszönöm!
jól elrejtett helyen, padláson pl mert jön a yard.
2012. máj. 13. 14:12
2/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy ez el lesz sütve... kac kac, hihi
2012. máj. 13. 15:52
3/6 anonim válasza:
Felesleges földet hordani rá .Egyszerűen glialkával permetezd le majd ha kiszáradt rotáld fel és vesd újra ennyi.Egyébként bocs hogy kijavítalak de a füvet vetni kell és nem ültetni.
2012. máj. 14. 08:55
4/6 anonim válasza:
Ha földet szórsz rá a gaz ugyanúgy kinő. Én mindenféleképp fölrotálnám, elgereblyézném, mikor egyenletes a talaj bevetném fűmaggal, vékonyan megint gereblyézném, majd le kell döngölni (lábbal letaposod is jó), utána esőszerű öntözés. 2-3 hét múlva már ki is kel. Ha szerernéd tavasszal legyen közte virág, akkor rakhatsz bele krókuszhagymát (jól mutat), vagy szásszorszépet is ültethetsz bele. Minnél többet nyírod a füvet (nem tűző napon), akkor erősödni fog. Továbbá ajánlatos mikor már nagyobb néha megszúrkálni vasvillával, hogy levegőzzőn. A gyomokat amint észreveszed kiszedni rögtön, mert tapasztalatom szerint 2-3 év és újra elterjed. A talajt egyáltalán nem kell kicserélni, bár amikor felásod, vagy rotálod rakhatsz bele trágyát.Ja igen: tűző napon ne locsold, hamár kibujt a fűmag. Remélem segítettem.
Jó füvesítést.
2012. máj. 14. 11:39
5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Szuper!
2012. máj. 21. 06:42
6/6 anonim válasza:
A szép fű sok gondoskodást igényel. Ha kikelt, a folytonos öntözés a kulcs. Legjobb lenne automata öntözőrendszert telepíteni, ha magad vásárolod az alkatrészeket és rakod össze, olcsóbb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!