Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen növényegyüttest ültesse...

Milyen növényegyüttest ültessek egy ilyen tájolású kertbe?

Figyelt kérdés
A kertem egyik fele kb. déltől árnyékban van, a szomszéd több(6) méter magas tujasövénye miatt. Ez a kertrész 6 méter széles és 30 méter hosszú.Mivel a háttér örökzöld, olyan növényegyüttest (fát,virágzó évelőt,cserjét,stb) kellene találnom, ami kicsit kiemelkedik ebből, valamint azt szereti, ha csak délelőtt, illetve nyáron max.2 óráig éri a nap, és kissé száraz, agyagos a talaj.Tud valaki segíteni, ötletet adni?
2012. ápr. 8. 17:25
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy díszkertet szeretnék, és nem baj, ha különleges a növény, csak bírja a mi éghajlatunkat.
2012. ápr. 8. 17:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehet nem ilyen válaszra vártál de nekem is rossz agyagos földem van és gyönyörű benne a cseresznyefa.Bár nem örökzöld nem is díszcserje de szép tud lenni és túlnövi a tujákat.És viszonylag még gyorsan is nő.
2012. ápr. 10. 09:24
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de tényleg nem erre gondoltam.Gyümölcsfákat a kert másik felébe ültetek majd, oda süt a nap egész estig.

Ez a rész kifejezetten díszkert lenne, ha megtalálnám az ide passzoló növényeket.

2012. ápr. 11. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!