Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem tudom milyen fokhagyma!?

Nem tudom milyen fokhagyma!?

Figyelt kérdés

Egyik ismerőstől kaptam 1 marha nagy fej fokhagymát. Kb.2-3szor akkora volt mint egy rendes őszi fokhagyma, de kis barna keményburku dughagymák is voltak hozzá. Az ismerősöm azt mondta minden 2. gerezden növeszt egyet. Alapjáraton is kb.3szor nagyobb mint a sima fokhagyma. Most elkezdett virágszárat is hozni, arra gyanakszom, hogy évelő lehet de az meg ugyanakkora mint a sima fokhagyma nem ? Mellékelek egy képet a vastagok az ismeretlenek a vékonyabbak pedig a sima fokhagymák.

[link]

2012. máj. 10. 19:55
 1/6 Kerria ***** válasza:
levélzet alapján én póréhagymának tippelném
2012. máj. 11. 10:55
 2/6 Kerria ***** válasza:
biztos, hogy fokhagyma?
2012. máj. 11. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:

off:

Lehet kapni (hipermarketekben) olyan hatalmas fejű fokhagymákat, hogy egy gerezdje nagyobb egy fél diónál! Ezek Kínából származnak. Nem lehet hogy már szaporítják hazánkban is, és épp ez lenne az? Persze csak további kérdésként írtam ezt ide, mert nem tudom, csak sejtem, hogy annak a fokhagymának bizony a szára és levelei is sokkal nagyobbak lehetnek a mi hagyományos fajtáinkhoz képest!

?!

2012. máj. 11. 12:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem csöves a levele, tehát fokhagyma.

Nálunk a gyümölcsfák alatt "vadon" terem a fokhagyma.Annak ilyen hatalmasok a levelei.

Az ültetett fokhagymáink fele ekkorák.:)

2012. máj. 11. 13:26
 5/6 A kérdező kommentje:
100%, hogy fokhagyma mivel én ültettem el :)Nem látszik rajta, hogy kezdene érni mivel a levelei még mindig sötétzöldek a sárgulás nyoma sincs rajtuk. de még nem virágzik.
2012. máj. 11. 13:52
 6/6 anonim válasza:

Nem tudom aktuális-e még kérdésed, én most nézegetek különleges vetőmagokat, és közben rábukkantam egy hasonló jellemzőkkel bíró fokhagymára, igaz a képet nem látom, csak a leírásokból..., így írd be a google-be:

évelő fokhagyma, vagy

kunkori fokhagyma.

Tavasszal nálam is jó pár tavaly ültetett fokhagyma el kezdett rohamos iramban nőni, már-már úgy néz/nézett ki, mint egy soványabb póréhagyma. Most pedig a szárán hozza a magszárat.

Kb így néz ki az enyém is:

[link]

2013. jún. 4. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!