Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szoktál kézzel gyomlálni?

Szoktál kézzel gyomlálni?

Figyelt kérdés
Rákerestem ezen az oldalon a "gyomlál" szóra, de csak pár kérdést adott ki, aztán hacsak simán a "gyom" szóra kerestem rá, egy csomó kérdés kijött a gyomirtóval kapcsolatban. Tényleg ilyen kevesen gyomlálnak ma már kézzel? Én nagyon szeretem, mert közben jókat tudok elmélkedni, és megnyugtat. :)

2012. máj. 7. 09:19
 1/8 anonim válasza:
Szoktam gyomlálni kézzel, mert utálom a gyomirtót! :)
2012. máj. 7. 09:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Én ha gyomirtózok akkor csak a totálisgyomirtó az meg nem igazán válogat szóval a virágoknál szépen kézzel.A veteményesbe nem használunk semmi vegyszert szóval ott ahol lehet kapával ahol nem ott kézzel.
2012. máj. 7. 09:34
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Se kézzel se mással.

De nem is ezért írok.

Csak láttam hogy téged megnyugtat.

Adok egy tanácsot.

Meditálj.

Nem okoskodni jöttem, csak szerintem most azon a ponton vagy hogy jót tenne.

2012. máj. 7. 09:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért van erre kevés találat, mert aki szeret gyomlálni, az hozzászokott már, tudja hogyan és mint csinálja, tehát nem merülnek fel benne ezzel kapcsolatban kérdések. Látod te is csak ennyit kérdeztél, hogy szoktál-e kézzel gyomlálni, és nem pedig olyat, hogyan gyomlálsz, milyen gyakran, milyen gyomokat, stb... Szóval szerintem abban, aki szereti ezt tenni, abban nem nagyon merülnek fel kérdések. Kellemesen elfárad a nap végére, és kész, nem csinál belőle problémát. Max olyan kérdése lehet, hogy hogyan szedjük ki a pitypangot, hogy ne hajtson ki újra, vagy a tarackot, mert azt is baromi nehéz kiiktatni...

Aki pedig kérdez, az nem valószínű, hogy szeret gyomlálni, ezért nekiáll a kapával, majd ha rájön, hogy attól néha csak még jobban terem a gyom, akkor jön ide kérdezni a vegyszeres gyomirtásról...

Legalábbis szerintem így lehet.

Szeretek én is gyomlálni, ahogy téged is, engem is megnyugtat és jó közben gondolkodni.. :-)

Hatalmas udvarunkban a kutya miatt kevés a kert-funkció... De a kevéske növény és virág körül kézzel gyomlálok. Ennél több meló van a betonlapok közt kikelő gyomokkal... Szeretek azokkal is vacakolni, csak ha beleszakad a gyökér, akkor mérgelődök kissé... :-) Az udvar nagy részén gaz nő, amit fűnyírózunk. Annak a széleit is kézzel babrálom. Azokon a területeken, ahova utálok bemászni fűnyíróval, ott újabban elkezdtem kézzel kiszedegetni a gazt. Egyre több ilyen hely van. Mostanában pedig elhatároztam, hogy szép lassan kiszedem az összes gazt, és kutya ide vagy oda, megpróbálok minél több hasznos növényt ültetni, a köztes helyekre meg rendes füvet. Nekem is megfordult a fejemben a gyomirtó, mert a nagy terület miatt lenne okom rá, de elvetettem... Az az igazság, hogy az kiirtaná a mostani gazokat, de a széthullott magokkal úgysem tudna mit kezdeni, azok pedig később, mondjuk jövő tavasszal újra kikelnének...

Jelenleg ahol kiszedem a gazt, ott a látható gyommagokat (pl tyúkhúrét..)összesöpröm, és egy helyen gyűjtöm.

Na mondja rám valaki, hogy nem szeretek kézzel gyomlálni! :-) Fú még ma is kicsit gyászosak a körmeim a tegnapi bogarászástól!

2012. máj. 7. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Én rájöttem hogy a kéz a leghatékonyabb. Ha nem akarod hogy a körmöd alá menjen a dzsuva használ kesztyűt.
2012. máj. 7. 10:10
 6/8 anonim ***** válasza:
A szóban magában is benne van, hogy az kézzel csináljuk. Ha nem kézzel, akkor nem gyomlálunk, hanem kapálunk vagy vegyszeres gyomirtást végzünk. Én mindig gyomlálok és utána kapával fellazítom a talajt. Ennek oka, hogy így egy gyomkiszedő segítségével a gyökereket is viszonylag jól ki lehet szedni. Ha kapálok, csak a felső zöld részeket vágom el, a gyökér marad és két hét sem kell. már újra "rám vigyorog".
2012. máj. 7. 10:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Szoktam kézzel gyomlálni.Néha.
2012. máj. 7. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen. Kesztyű nélkül, mert a kesztyűben nem érzem a dolgokat. Hátránya, hogy kiszárad a kezem. :(
2012. máj. 7. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!