Milyen fajta a képen látható orchidea?
Én ezt a kép alapján cattleya orhideának látom. Remélem jól írom a nevét, de ha így rákeresel google-ban, akkor biztos ráismersz, hogy az e az.
Amúgy az orchideának szórt fény kell, ha van északi ablakod, vagy ahova viszonylag kevés ideig süt a nap, akkor az jó hely neki. Tűző nap ne érje.
Általános gond az orchideánál ne álljon vízbe, és ne öntözzük gyakran. Ja, és a huzatot sem kedveli.
Remélem segítettem!
Ez egészen pontosan egy Dendrobium Nobile.
A Dendrobium nobile orchidea gondozása nem bonyolult, nyáron teljes fényt igényel (szoktatással a tűző napot is kibírhatja), bőségesen lehet öntözni és tápozni. Ősszel vigyük hűvös (kb. 10 fokos), világos helyre, ahol 2-3 hónapig maradhat kevesebb öntözés és tápozás mellett, és felkészülhet a virágzásra. Mikor megjelennek a virágbimbók ismét melegebb helyre helyezhető és növelhetjük az öntözés és tápozás mennyiségét. Átültetése akkor esedékes darabos orchideaföldbe és új orchidea cserépbe, ha a gyökerek már átfonták az ültetőközeget, vagy a növény kinőtte cserepét.
Remélem segítettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!