Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fajta a képen látható...

Milyen fajta a képen látható orchidea?

Figyelt kérdés
Kaptam egy orchideát, de a fajtája eddig ismeretlen. Utána szeretnék nézni, hogy hogyan gondozzam, ezért érdekelne. De ha valakinek van egy kis házi praktikája, írja meg nyugodtan :)
2012. máj. 3. 15:59
 1/8 A kérdező kommentje:
Kép lemaradt :D [link]
2012. máj. 3. 16:00
 2/8 Kerria ***** válasza:

Én ezt a kép alapján cattleya orhideának látom. Remélem jól írom a nevét, de ha így rákeresel google-ban, akkor biztos ráismersz, hogy az e az.

Amúgy az orchideának szórt fény kell, ha van északi ablakod, vagy ahova viszonylag kevés ideig süt a nap, akkor az jó hely neki. Tűző nap ne érje.

Általános gond az orchideánál ne álljon vízbe, és ne öntözzük gyakran. Ja, és a huzatot sem kedveli.

Remélem segítettem!

2012. máj. 3. 16:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Én is cattleya-nak nézem, csak biztosra akartam menni. Köszönöm a tanácsokat :)
2012. máj. 3. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez NEM CAttleya, hanem Dendrobium - egész másként kell tartani!
2012. máj. 4. 08:07
 5/8 anonim válasza:
Utolsó válaszolónak igaza van, ez dendrobium.Nekem is van egy ilyenem.
2012. máj. 4. 12:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, azóta már nekem is feltűnt, hogy szerintem is Dendrobium. De a tartását még mindig nem tudom pontosan, mert mindenhol mást írnak...valaki tudna pontosat mondani, hogy mi az igénye?
2012. máj. 4. 13:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez egészen pontosan egy Dendrobium Nobile.

A Dendrobium nobile orchidea gondozása nem bonyolult, nyáron teljes fényt igényel (szoktatással a tűző napot is kibírhatja), bőségesen lehet öntözni és tápozni. Ősszel vigyük hűvös (kb. 10 fokos), világos helyre, ahol 2-3 hónapig maradhat kevesebb öntözés és tápozás mellett, és felkészülhet a virágzásra. Mikor megjelennek a virágbimbók ismét melegebb helyre helyezhető és növelhetjük az öntözés és tápozás mennyiségét. Átültetése akkor esedékes darabos orchideaföldbe és új orchidea cserépbe, ha a gyökerek már átfonták az ültetőközeget, vagy a növény kinőtte cserepét.

Remélem segítettem! :)

2012. máj. 6. 11:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :) Így fogom akkor tartani! :)
2012. máj. 7. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!