Ki szokott itt ültetni káposztát?
Ne palántázz, hanem magról vessed. Visszakérdeznék:
Te mit szeretnél belőle csinálni? Savanyút? Káposztás tésztát? Salátát a tojásos nokedlihoz?
Szia.Köszi a választ.
Szeretnék majd savanyítani is,gyalulva és egész fejet is. Ezenkívűl szeretnék eltenni a pincébe pár fejet télire,hogy a sajátomat használjam majd fel,nem a boltit.:)
Savanyított és sima fejből töltöttkáposztát,savanyú gyalultból toroskáposztát disznóvágáskor,illetve más alkalommal székelykáposztát.
Na meg persze nyersen enni a savanyút..
A rendes fejekből tésztát,paradicsomos főzeléket,stb.
Úgy gondoltam hogy veszek magot,és azt elültetem mint a paprikamagokat,bentre...VAGY mint mamám szokta, karalábémagokat a szabadföldbe,ha megnőnek,szétpalántázza őket.Vagy a zellermagot most pl melegágyba raktuk.
Köszi szépen a választ!:)
Csak fehéret szoktál?Lilával még nem próbálkoztál?
Szóval akkor,ha melegágyba elszórom a magokat,és kikelnek,és elég nagyok lesznek,akkor szétpalántázom,és ennyi.?:)
Hogyan neveled őket?Van mégpár tipped?:)
Nagyon köszi!!!:)
Mi nyári, rövid tenyészidejűt szoktunk magról vetni, mert nincs lehetőségünk a téli tárolásra.
Szabad földbe vetjük, nedvesen tartjuk a talajt. Az így ültetett ellenállóbb, nem viseli meg a palántázás, nincs "klímaváltozás". Ha kipalántázható méretűek(kb 20cm-es, 2-3 levélke), akkor kiemeljük a földből és szétültetjük egymástól 30cm távolságra. Utána már csak gyomlálni kell, öntözni és permetezni káposztalepke ellen.
Levest, főzeléket, töltött káposztát szoktunk készíteni belőle.
Szeretem a lilát is, de nem szoktam. Sajnos a terület minősége behatárolja a vízigényes növények nevelését (ha elfogy a locsolásra gyűjtött esővíz, a csapvíz elég drága).
Ha előjönnek a valódi levelek pikírozni szoktuk, így nem éri akkora stressz a kiültetéskor. A növényvédelembe besegítek sárga ragacslappal. Sok rovart összeszed.
Köszi szépen mindenkinek a hasznos válaszokat!:)
20:32es: Káposztalepke ellen mivel permetezed?
Szabadföldbe ülteted,azt írtad...de ez azt jelenti,hogy úgy mondjuk mint a sárgarépát?De egyébként lehet melegágyban is?
21:27es: Pikírozás alatt itt mit értessz a káposztánál?Hogyan csinálod?:)
Nagyon köszi mégegyszer mindenkinek!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!