Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kéne csinálnom az orchideá...

Mit kéne csinálnom az orchideámmal?

Figyelt kérdés
tavaly június 20-án kaptam egy orchideát gyönyörű virágai voltak szeptember első hetében hullajtotta le szinte mindet egy szerre. a levelei csodálatosak zöldek és feszesek a gyökerei is barnás zöldesek.Azonban nem akar úgy szárat hozni
2009. jún. 17. 07:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Veled együtt várom a válaszokat, ez engem is érdekelne...

Én is kb. ekkor kaptam egy éve, virágokkal, és mindenki csodálja, hogy milyen szép és erős, pedig csak levelei vannak, azokat hozza egymás után, virágot viszont nem. Pedig már orchideáknak való tápoldattal is öntöztem, de hiába. A kolléganőm meg engem irigyel, mert az ő orchideája mindig csak virágot hoz, levelet soha :-)

2009. jún. 17. 21:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem mindig újra hajtanak, egyszerre több virágzik.

Nem csinálok semmit, napos helyen vannak (ez fontos!) és hetente locsolom csak.

Sose tápoldatoztam.

Ja, állott vízzel locsolom őket, a kannába locsolás után rögtön vizet teszek, 1 hét múlva azzal öntözök.

2009. jún. 27. 13:42
 3/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

én 3-4 naponta öntözöm külön forralok fel vizet és ezt a vizet szórófejes flakonnal spiccelem rájuk

nincsenek közvetlen napfényen a nap nem süt rájuk de fény mindig van

a leveleik viszont már akkorák hogy alig lehet tőlük elférni viszont hajtásuk egyáltalán nincs

hogy kellett volna levágnom, amikor elvirágzott?

én tövig levágtam lehet hogy ez a baj?

2009. jún. 28. 09:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Basszus ! Azt nem kellett volna levágni.Akkor szerencsétlen mien hozza az új virágot?
2010. ápr. 18. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Az előző.Csináltam képet,a bal oldali az már lassan 2 éves a jobb pedigmost lett vásárolva.A locsolást már fent írták.Szóval nem kell levágni a szárat. [link]
2010. ápr. 18. 09:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Debizony le kell vágni, azt jól csináltad, kedves kérdező.

Én elhullás után tőben levágom, jelenleg kb. 5 orchideám virágzik...

Egyszer nem vágtam le, ennek a szárnak a végén új levelek lettek (új növény) és onnan hajtott új virágokat, de ez elég csúnyácska így, ez szaporításra jó csak, mert itt leválaszthatnám és új növényként kezelhetném. Még nem döntöttem, de tuti mostantól mindig levágom az elnyílt virág szárát.

2010. ápr. 18. 10:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Talán neked "bejön "a levágós dolog,bár én kétlem.Mind 1.

Itt a link,szépen leírva a lényeg. [link]

2010. ápr. 18. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!