Igaz, hogy külföldről nem szabad áthozni növényeket?
Figyelt kérdés
Kaktuszokat hoztam volna Németorzágból, de úgy hallom, hogy növényeket egyáltalán nem szabad hozni külföldről, mivel fennállhat az a veszély, hogy génmanipulált...stb... Ez igaz?2012. ápr. 4. 16:16
1/3 hell-ikon válasza:
Én úgy tudom, hogy EU-n belül nincs ilyen megkötés, de lehet, hogy tévedek... de ha így is van (mármint tévedek), ez így akkor sem igaz.
Bizonyos növény-egészségügyi papíroknak kell meg lenniük. Hogy pontosan mi is ez arról postán tudnának - ha igaz- téged tájékoztatni.
Ha Amerikából rendelnél pl. akkor tuti, hogy kellenének ezek a papírok a küldemény mellé. Onnan ezért is nem postáznak kész növényeket csak magokat. (nem értem miért, de szaporítóanyagra valamiért ez nem vonatkozik, pedig az hordozhat olyan betegségeket, amik jelenleg nálunk még nincsenek).
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :)
2012. ápr. 5. 02:07
3/3 anonim válasza:
Kaktuszokat nem szokás génmanipulálni... Eredeti élőhelyükön viszont legtöbbjük már CITES-es, mert borzasztóan megritkultak állományaik. De hogy innen a szomszédból sem lehet - bizonyára termesztett állományból származó - növényeket behozni, ez nekem új...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!