Miket ültettek az idén? Miket ültetnétek, ha nagy kertetek lenne?
Én virágokat termelnék, pl szegfűt és hasonlók.
Annak van a legjobb ára a piacon.
És ha vmi virágossal összespanolsz akkor még a kertedből is eladhatod anélkül, hogy kockáztatnád, hogy leszeded aztán nem megy el.
A szüleimnek otthon elég nagy kertjük van, arról tudok nyilatkozni, hátha kapsz ötleteket. :)
Az udvar végén van egy drótkerítés, attól lefelé található a veteményes. Mivel le lehet látni oda az udvarból, ezért "felülre", a drótkerítés mellé mindkét oldalról virágokat ültetnek: tulipánt, nárciszt, liliomot, kardvirágot, őszirózsát, rózsát, stb., így nagyjából egész évben virágzik ott valami. A virágok között kihagytak egy kb. egy négyzetméteres ágyást, oda néhány sor fűszernövényt tettek, kakukkfüvet, rozmaringot, stb.
A veteményesben a virágok után földieper és hagymafélék lesznek idén is, vöröshagyma, fokhagyma, lilahagyma. Aztán fejes saláta, zöldborsó, sárgarépa, petrezselyem, zöld- és szárazbab, paprika (TV paprika és csípős is), paradicsom, uborka, sütőtök, krumpli, ezen felül pedig még van néhány tő málna is a kert végében. A hagymafélék között néhol van egy-két szál kapor (ez magától terjedt el, miután egyszer ültettünk), nekünk erre is szükségünk van, mert apu sok savanyúságot szokott eltenni.
Azt hiszem, ennyi, remélem, ihletet kaptál. :)
Van egy kis kertem ami a ház előtt a kerítés mögött van, ide virágokat ültetek, szegfű, kardvirág, mini kardvirág és még majd körül nézek.
A nagy kertbe a kerítés mellett lesz a kukorica ez biztos. Szeretnék gyöngyhagymát ültetni, uborkát, ezekből sokat, mert szeretjük savanyúságnak. Szeretjük még a borsót és a patiszont, ezt is kellene ültetni, majd jöhetnek a paprikák, csípős és csemege, paradicsom. Földieper. Vöröshagyma, kis cékla.
Kapor az nálunk is terem, mi is szeretjük, de már meg nem mondom kiültette be.
Szerintem elég is lesz. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!