Milyen díszfát ajánlotok ültetni ház elé, napos helyre, mely nem nő túl nagyra?
Az én kedvencem a vérszilva :)
De lehet éppen egy szép magnólia, vagy juharfa, hársfa (isteni illattal).
A előző kommentelővel megegyező az ízlésünk :)
Elsőre a vérszilvára gondoltam, amikor elolvastam a kérdésedet, gyönyörűen díszít vörös leveleivel, DE ősszel elég kellemetlen ha lepotyog a termése, és elkezd rothadni.
Ami nekem ebből a szempontból szimpatikusabb az ecetfa. Télen is díszít,mert a virágzata fenn marad,és a csupasz fán ez érdekesen mutat :)
És a juharfélék között is találsz olyat ami nem nő meg hatalmasra.
Nekem is ezek a gondolatok járnak a fejemben. Már keresgettem, de nem tudok dönteni. Amerikai ámbrafára gondoltam, a liliomfát pedig a terasszal szembe, a fűbe ültetem, ennek már eldőlt a helye. Az ámbrafa mellé vagy helyett még lehet berkenye vagy kései végzetfa,májusfa (ennek van vörös levelű változata is)perzsa varázsfa..Tényleg nem tudok dönteni.
Kíváncsi vagyok mit választasz. Ha gömbfát keresel, akkor nézd meg a gömb meggyet vagy a gömb páfrányfenyőt.
Melyik magnólia? Merre laksz?
A M. kobus nagyra nő, a többi meg nem bírja a meszes talajt. (Mo.- nagy részén meszes...)
Kedves Harmadik!
Ha már a vérszilva ellen akarnék érvelni akkor a levéltetveket és a gombabetegségeket (utóbbi amikor olyan szürkék lesznek a levelei) hoznám fel.
A perzsafa és az ámbrafa nagyobbra nő.
Esetleg még a vadcitrom is jó választás lehet.
üdv Második.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!