Arról, hogy meliyk gyümölcsfának milyen mélyre megy a gyökere hol találok olvasnivalót?
Esetleg képeket.
A fajtaleírásoknál általában a vízigényt említik.
Hm.. hát azt nem tudom, hogy hol találsz...de nekem a bácsika, akitől vettem a gyümölcsfákat azt mondta, hogy az oltott kis része (nem tudom mi a neve, de egy ilyen kis csonk) 3-4 ujjnyira a föld alatt legyen.
Ástam a gyümölcsfáknak olyan 80 cm mély és 77-80 cm széles gödröt.. betrágyáztam, fellazítottam a földet... és elültettem a fákat.
Mindegyik fát így ültettem..szerintem nincs kimondottan fajtára jellemző ültetés.
Szerintem így egyben sehol. Ha külön rákeresgélsz úgy nagyobb esélyét látom!
Pontos adatot azért nem találsz, mert a gyümölcsfa 2 részből tevődik össze. Az "alany' az a rész amire ráoltják a 'nemes' részt változó habitusokkal bír.
Mihez kéne ilyen adat? Hátha úgy jobban tudnánk segíteni.
Általánosságban elmondható, akkora a gyökérzet amekkora a lombkorona.
Szia Kerria
A telkünk nyáron eléggé ki tud száradni.
Olyan alanyra szeretnék oltani aminek mélyre megy a gyökere.
Birsre már oltottam,de az olvatam róla,hogy nem megy mélyre.
Na meg azért is,hogy mit érdemes ültetni.
Azt mondják, általánosságban nézve egy fának a gyökérzete a föld alatt pont olyan, mint a fa föld feletti része.
Tehát a földszint a tükör.Kivételek persze biztosan vannak, egy kertész többet tud erről.(Nekem is egy kertész tanár mondta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!