Lepkeorchideám kinőtte a cserepét, át szeretném ültetni. Hogyan fogjak hozzá?
Másfél éve kaptam, gyönyörűen virágzott. Azóta nem hozott új virágot csak rengeteg levelet illetve az egyik szárán sok-sok gyökeret és néhány levelet. Gondolom azt le kellene vágnom és átültetni. A gond csak az, hogy az új hajtáson és a régin is virágszárakat hozott. Nemrég vettem észre, hogy a cserép alján is türemkednek kifelé az új gyökerek is.
Próbáltam keresni átlátszó cserepet, de nem találtam sehol :-( Tudja valaki esetleg, hogy hol vehetnék nagyobb átlátszó cserepet? Vagy jó másmilyenbe is?
Itt például találsz cserepet:
Én azt javasolnám, hogy ha sikerül megvenned a cserepet (nagyobbat), akkor se ültesd át, hanem csak vágd szét egy-két helyen a régi cserepet, és így tedd át a nagyobba. Ha most megzavarod, akkor lehet nem fog virágozni, hiába hozta a virágszárakat.
Az átlátszó cserép kell neki, mert a gyökerei számára is fontos a fény.
Ha van "rendes" virágos a közeletekben, akkor érdemes őt is megkérdezni, a virágpiacról valószínűleg tudni venni ilyen cserepet, és az egyszerűbb, mint az online megrendelés.
Remélem segítettem!
Szia, lehet már nem aktuális, de most jutott eszembe, hogy ha veszel 5 literes üdítőt, vagy 2,5 litereset, annak az átlátszó üvege pont ideális lenne cserépnek!! :)
Az alján szép nagy lyukakat csinálsz mondjuk egy átforrósított szöggel, aztán tágítod, a tetejéből levágsz egy kicsit, lereszelgeted hogy ne vágjon/karcoljon, és kész is a csereped!
Továbbá, anyósomnak is vannak orchideái, nála olyan megoldást láttam, hogy egy üveg gömbakváriumba ültette bele a virágját.
Na ezt én azért nem ajánlom, mert a felesleges víz nem tud távozni (penészedés), és a gyökér sem tud kijönni alul. Üvegbe ne ültessünk orchideát!
Műanyagba annál inkább. :) Remélem azért segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!