A vágott virágot /pl. rózsa/ ami a vázában van, mit kellene csinálni ahhoz hogy pár napig szép legyen, ne már másnap fonnyadt állapotban köszöntsön engem? Mit kellene adni a vizéhez, vagy milyen praktika van erre a problémára?
Minden nap vágj le egy kicsit a szárából, de úgy, hogy a megmaradt rész ferde legyen.
Mamám kis cukrot szokott adni a vízhez és minden nap cseréli. Az anyáknapi rózsáját tegnap dobta ki, majdnem egy hónapig bírta vázában :)
a fás erös szárü virágoknak törni kell a szárát, vagy kalapáccsal rávágni a végére, így több vizet tud felszívni, tovább bírja. A puha száru virágoknál meg vágni kell ott érdemes sürün, mert a kis szár alulról rohad, vagy is a vágásnál elhalt rész ´1-2 nap után nem képes több tápanyag felszívására, csak rohad.
Aztán lehet adni sót a vízhez ez egy kicsit konzerválja, a cukor az is tápanyag de az meggyorsítja a virágzást, aztán hipos vizzel kilehet öblíteni a vázát és úgy vizet engedni bele, ilyenkor egy nagyon pici hipó marad benne ez is jó konzerválás. lehet kapni vágott virágokhoz sóoldatot, amit a vázába kell bele önteni.
Hüvös helyen tartani, nem közvetlen napsütésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!