Hogyan tudom a legtovább életben tartani a páromtól kapott vörös rózsa szálat? Vázában sima vízzel 2-3 nap alatt meghal. Van valami praktikája ennek?
Figyelt kérdés
2011. aug. 30. 10:08
1/8 anonim válasza:
Önts a vízbe formalint, elvileg akkor megtartja a formáját sokáig. De még nem próbáltam, csak hallottam róla. És ha jól csinálod, akkor úgy felszívja, hogy megmarad a formája véglegesen.
2/8 anonim válasza:
3 nap vagy 6 nap vázában... szinte mindegy...
Helyedben nem is tenném vízbe, vagy max 1 napra, utána megszárítanám, mielőtt még megrohad a szára.
Egyébként úgy tudom, a tápoldat, amit szobanövények öntözővizébe tesznek, az vágott virágra is hat, tovább bírja. De csak 1-2 csepp kell, különben "szétégeti".
3/8 anonim válasza:
inkább szárítsd meg ;) egyik barátnőm egy óriási padlóvázában gyűjti a párjától kapott rózsákat. nagyon szépen mutatnak a megszáradt rózsaszálak így :)
4/8 bix válasza:
(és iszonyat módon ráül a por:D)
formalint se javasolnék, olyan szaga van hogy pusztulat...
exem egy minimál konyhasót tett a vázába, az is jó volt, de tápból egy két csepp is tökéletes
5/8 anonim válasza:
1-2 nap vizben,majd száritsd ki
én is gyűjtöm őket,hatalmas vázában van elég sok,jól mutatnak
aki pedig a port irta...hajra való sprém van,azzal lefújom párhavonta,és nem látszik a por
6/8 anonim válasza:
Szerintem is szárítsd ki inkább, fejjel lefelé akaszd ki valahová és úgy szárítsd, különben lekonyul a virág és úgy szárad meg.
8/8 anonim válasza:
szerintem a legegyszerűbb fejjel lefele fel lógatni és kiszárítani. Az évekig megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!