Milyen szaga van a jó komposztnak? Itthon készitettem vödörben, rétegesen raktam bele reteklevelet, tojáshéjat, földet, zaccot, kerti zöldhulladékot, stb. elég büdös, mondhatni, rohadó trágyaszaga van. Be merjem ásni a vetemény mellé?
Figyelt kérdés
Esetleg virágok mellé is tehetem? (kardvirág, dália)2009. máj. 26. 09:20
1/5 anonim válasza:
A kész (érett) komposztnak már semmilyen szaga nincs, mivel a mikrobák lebontják a szerves, szagot árasztó összetevőket. Ez a folyamat több hónapot (9-12) vesz igénybe. Ugyhogy türelem!
2/5 anonim válasza:
Azt a vödrös módszert nem ismerem,de biztos jó.Nekem elég nagy kertem van,kb.300 négyszögöl csak fű,azt kb kéthetente nyírjuk,s ezt a füvet a kert végébe rakjuk évek óta,olyan,mint egy kis domb,alulról szedjük ki a komposztot,jó érett,nincs szaga.De mondom,ez már több éves.Nagyon jó,"zsíros trágya":)Jó a virágokhoz is,nyugodtan teheted,de szerintem várd meg,hogy megérjen.
3/5 ceri válasza:
A jó komposztáláshoz levegőre is szükség van. Ezzel a módszerrel erjedést, rohadást idézel elő, ami nem jó. A nedves körülmények a gombásodásnak kedveznek.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi. az utsó megf. én letakartam.
2009. máj. 28. 18:58
5/5 anonim válasza:
A felesleges víz elvezetését is meg kell oldanod, ne ússzon vízben a trutyi, szóval bökj lyukakat a vödörre alulra, ha abban komposztálsz. Sőt, akár az oldalára is több helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!