Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudok fenyőt kiásni?

Hogyan tudok fenyőt kiásni?

Figyelt kérdés
Örököltem egy telekrészt, ahol az előző tulaj gondolom karácsonyfabizniszbe akart kezdeni, mert egy kis területre rohadt sok fenyőt ültetett, amik mostanra majdnem agyonnyomják egymást. Arra gondoltam, hogy kiásom őket, és cserépbe teszem. De nem tudom hogyan kellene.

2011. dec. 22. 00:26
 1/5 anonim válasza:
Hogy hogyan?Ásóval :D
2011. dec. 22. 09:21
 2/5 titak ***** válasza:
16%

Valahogy így:

[link]

2011. dec. 22. 09:26
 3/5 anonim ***** válasza:

A fenyő gyökerei nem mennek mélyre, ezért elméletileg (főleg, ha a fák még fiatalok) körbe lehetne ásni őket, kicsit kisebb sugárban, mint a fa alsó ágainak a sugara, majd megdönteni, a maradék gyökereket elvágni és kivenni. Talán megmaradnak.

A problémát én ott látom, hogy ha nagyon közel ültették őket egymáshoz, akkor nem tudod megkülönböztetni, hogy melyik gyökér melyikhez tartozik, így a körbeásással annak a fának a gyökereit is megkurtíthatod, amelyiket meg akarod hagyni és akkor már lehet, hogy egyik sem marad meg.

Talán a legegyszerűbb az lenne, ha lemondasz a kiegyelendő fákról és egyszerűen kivágnád őket, majd a tőkét kiásnád. Így legalább a többi megmarad.

2011. dec. 22. 12:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Megnézem, hogy hogyan lehet a legtöbbet megmenteni.
2011. dec. 22. 20:27
 5/5 anonim válasza:
Vágott fenyőként add el őket :) Nem kell ásni sem :D
2011. dec. 23. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!