Miért nem tudjuk lerázni a diót?
A régi öregek szerint 2 felesleges dolog van az életben: a havat elseperni, és a diót lerázni. A hó elolvad, a dió leesik.
A választ amúgy nem tudom. De a mi utcai diófánkról leesett az összes, szépen össze is szedték az ott járókelő emberek. Az egyiknek ki is szóltam, hogy a szemetet is szedje már akkor össze. :D
"ha a varjak észre veszik ,ők leszedik a maradékot."
Annyi eszük van hogy ott dobják le a diót ahol beton van nem a földre!
Nálunk is pont ugyan ez a helyzet. Egy csomó dió nem esett le, hanem feketén "összefonnyadva" most is ott vannak az ágakon.
Mikor megláttam a kérdést én is azt akartam írni, hogy talán a szárazság miatt, rászáradt az ágakra.
Rendkívül kevés csapadék volt az idén.
Igen, a szárazság miatt sokan küzdünk ezzel a problémával.
Majd jön egy erős szél, talán az leszedi.
Ahogy megfigyeltem a legtöbb ilyen feketén fenn maradó dió nem jó.
Valamiért nem vált szét a burka, hanem összeszottyadt, és így csak akkor potyog le, ha már a szár annyira gyenge, mondjuk tavasszal, vagy egy év múlva akár...!
Ezekben nem fejlődött rendes méretűre a dióbél, az is fonnyadt, vagy pedig iszonyatosan férges. És ezek által sokkal könnyebb, így még nehezebben jut el addig, hogy lepottyantsa a gravitáció....
Bár ronda a fán, meg rossz, hogy aztán egyesével potyog le a télen..., de kár a fa egészséges részeit is összeverni ezek leverése miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!