A kertünkben nőtt egy virág amiről nem tudjuk megállapítani hogy mi a neve. Tudná valaki a nevét akár latinul vagy magyarul?
Feltöltöttem 3 képet róla igaz még nem bontotta ki a virágzatát de hátha ebből is tudja már valaki milyen növénnyel állunk szemben.
Maga a növény a kb 80-90 centi magas. ebből csak a virágzata maga 50 centi magas. a szára foltos, sima tapintású. latin vagy magyar neve érdekelne hogy tudjak rákeresni a neten majd. köszönöm előre is a HELPET
azta....... nálam egy ilyen kijönne sírva menekülnék :)
Amúgy lövésem nincs mi lehet....
Úgy nézem, ez a csodagumó lesz. Nekem volt pár és én hülye mikor elköltöztem, ott felejtettem a kertben:((
Ha ősszel kiásod, egy nagy gumót kell találnod, ezt hidegben, világosban lehet teleltetni föld nélkül, nem kell locsolni és utána tavaszra hoz egy virágot. Utána kell kiültetni újra.
hát azt hiszem tényleg ez a Sauromatum guttatum nevű köszönöm szépen a segítséget hasznos volt a válaszod.
ezek szerint akkor a korábbi lakó hagyta itt a földben. és most mi élvezzük majd a szépségét neki... remélem ez nem valami büdös virág lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!