Bubis vizzel lehet szobanövényt locsolni néha?
Amúgy a szénsavas ásványvízben, rá is van írva, CO2 van, nem pedig H2CO3. És mint kémiaórán megtanultuk, ez a képlet a szén-dioxidé.
Kérdés: mit is használ a növény a fotoszintézishez? Talált, süllyedt, szén-dioxidot és vizet. Ártalmas tehát a szén-dioxid?
Lehet, mert egyrészt a szénsav igen enyhe sav, tehát eleve nem mar, másrészt a növények többsége az enyhén savas közeget szereti (ezért árt a kemény, azaz meszes viz, mert az lúgos). A kemény viz lágyitására használnak ecetet is (persze vigyázni kell az adagolásnál). A buborékos vizet azért nem venném növényöntözésre, mert ahhoz elég drága, de ha marad az üvegben, ami már állot és ezért nem issza meg senki, azt nyugodtan rá lehet önteni a növények földjére, csak használ nekik.
Az utolsó válaszolónak meg azt akarom mondani, hogy igaz ugyan, hogy a növényeknek kell széndioxid, de azt csak gáz formájában a LEVEGÖBÖL tudják felvenni, gyökéren keresztül nem.
12:41 vagyok. Bocsi az előző kommentem stílusáért, csak mindig felhúz, ha valaki nincs tisztában az iskolás anyaggal.
De azt egy szóval nem írtam, hogy a növény a gyökerén felvenné a szén-dioxidot. Csak azt próbáltam bizonyítani, hogy nem árt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!