Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell kiirtani ezt a...

Hogyan kell kiirtani ezt a bokrot?

Figyelt kérdés

A házunk előtti a vízelvezető árkot úgy 15 éve anyuék körbeültették valamilyen bokor félével. Nem tudom a nevét, de valami jukka szerű. Mindenesetre találtam róla képet a neten. Íme:

[link]

A képen legelöl lévő alacsony bokor az, hosszúkás pálma szerű levelekkel, amiknek a vége tűhegyes.

Anyu azt mondja ennek nem elég, hogy kiásom a gyökerét, mert ugyanúgy kinő pár hét múlva. Nem próbáltam még ki, így nem tudom, hogy tényleg így van-e. De ha így van, akkor hogy irthatom ki? Ha valamit tudtok javasolni, lehet hogy alkalmaznám is egyből a kiásásnál, hogy biztosra menjünk. Nem akarunk a helyére semmit se ültetni, úgy hogy jöhet drasztikus megoldás is.

Előre is köszönöm a tanácsokat!

2011. aug. 2. 23:08
1 2
 11/12 anonim válasza:

Sziasztok! Sikerült már valakinek kiírtani ezt a bokrot? Én többször is kiástam méter mélyes, de visszanő... Ecettel locsoltam a gyökertövét, 5 literrel, mégiscsak természetesebb megoldás, de semmi. Kiröhögött, visszanőtt. :)

Konkrétan milyen gyomírtót tudnék használni a kiírtására, ami biztosan működne? Nektek sikerült aztán kiírtani?

2016. márc. 4. 23:06
 12/12 anonim válasza:
Jó régi ez a poszt, de én is beírok :D Én kb 1 hónapja próbálom kiirtani. 1. alkalommal amit láttam kiszedtem, majd 1 héttel később tujákat ültettem a helyére... nah nem kellett volna, mert mostmár hetente a kis hajtások mentén ások le, kb derék nagyságig, és kb a combom vastagságának megfelelő gyökeret szedek ki, amiből kihajt, a slusssz poén, hogy ha elvágom a gyökeret, és kiszedem az egyik felét, a másik feléből vígan kinöl. Ha még 1x csinálnám akkor az egész sort ahol volt felásnám, kiszedném, és csak utána ültetnék oda bármit, de sajnos már más úton haladok.
2022. aug. 30. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!