Ki gondoz kaktuszokat?
Többek között, én is, bár nem számítok hejj de nagy gyűjtőnek.:)
Elég széles a skála, Astrophytumok, Mammillariak, Echinofossulocactusok, Echinocactus, Oreocereusok, Rebutiak, Turbinicarpus, Thelocactusok.
A legfiatalabbak 2 éves magoncok, a legidősebb talán egy kb. 10 éves Echinocactus grusonii.
Fogalmam nincs mennyi kaktuszom van, de nem sok... cirka 200 körül jár valahol.
7-800 darab. legfiatalabb 2 hónapos magonc, legidősebb kb.20 éves (Notocactus Seticeps)
Ezekből van a legtöbb
ACANTHOCALYCIUM | ARIOCARPUS | ASTROPHYTUM | AYLOSTERA | AZTEKIUM | BLOSSFELDIA |CEPHALOCEREUS | CEREUS | CLEISTOCACTUS | COPIAPOA | CORYPHANTHA | CYLINDROPUNTIA | DISCOCACTUS | ECHINOCACTUS | ECHINOCEREUS | ECHINOFOSSULOCACTUS | ECHINOPSIS | EPITHELANTHA | ERIOCACTUS | ERIOCEREUS | ESPOSTOA | FEROCACTUS | FRAILEA | GYMNOCACTUS | GYMNOCALYCIUM | HAMATOCACTUS | HOMALOCEPHALA | KRAINZIA | LEUCHTENBERGIA | LOBIVIA | LOPHOPHORA | MAMILOPSIS | MAMMILLARIA | MEDIOLOBIVIA | MELOCACTUS | PHYLLOCACTUS | PILOSOCEREUS | PSEUDOLOBIVIA | REBUTIA | SETICEREUS | SETIECHINOPSIS | STENOCACTUS | STENOCEREUS | SULCOREBUTIA | THELOCACTUS | TTRICHOCEREUS | TWEINGARTIA | WIGGINSIA
Szia!
A férjem kaktuszmániás,igaz a 4.emeleti lakásunkban nem is maradna meg más!
Annyi van,hogy már attól félek,hogy leszakad az erkély:),én nem nagyon ismerem őket,de van eredeti mexicói kaktuszunk is,amin havonta óriás mennyiségű új hajtás és virág nő,van karácsonyi kaktuszunk,az is rendszeresen virágzik,és még vagy 10-12 fajta.
Egyet kaptam 15 éve, azóta lettek kicsinyei, most úgy kb 30 db különálló kaktusz van. A fajtáját nem ismerem. zöld és szúrós. :-)
És utálom, de ki nem dobnám. Viszont szívesen elcserélnék párat mondjuk aloe verára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!