Lehet-e almát fagyasztani télire madáreleségnek?
Összeszedtem kb. 10-15 kiló (félig elrohadt-kemény állapotú) korai zöldalmát a fák alól. Arra gondoltam, hogy a keményebbeket ledarálom és a fagyasztóban tárolom télig, mert nagyon sok cinke szokott itt lenni a fákon, a maradékot, ami rothadt stb. pedig beledobom a komposztba.
Ha nem, akkor egyéb ötletek a felhasználására?
Nem tudom, ezt mennyire ennék meg a madárkák.
A helyedben ennyi almát inkább lereszelnék, kinyomkodnám a levét, és kisebb adagokban megdinsztelném, kevés cukorral, fahéjjal, úgy raknám a mélyhűtőbe. Mi ezt szoktuk a nyári almával. Ha almás lepényt vagy rétest készítesz, csak előveszed, de pl. palacsintatölteléknek is finom.
Frissen persze azonnal is készíthetsz belőle süteményt.
A levét is beteheted a hűtőben egy kancsóba, ízlés szerint cukrozhatod vagy fahéjjal megbolondíthatod, de szerintem felesleges. Hamarabb elfogy, mint ahogy megromlik.
A tyúkok nálunk szeretik felaprítva vagy darálva.
A kecske pedig mindent megeszik :)
Ha elrakod hűvös, száraz helyre (vagy talán nem is kell száraznak lennie, pl pince) fagyasztás nélkül is eláll, csak ráncosabb lesz.
Egyébként rigóknak lehet adni télen eleségül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!