Találkoztatok már ezzel a borzalmas kinézetű bogarat? A neve légyölő pókszázlábú, nem pók hanem százlábúféle, volt már a lakásotokban, hogyan tartsam távol? Kertes házban élek
a lain neve:Scutigera coleoptrata
igazából hasznos és védett jóccág, hogy undorító e? háááát, láttál már vagy bárki más látott már emberi testet szétbontva?szóval nézőpont kérdése mert az ember sajnos képes rá hogy elfelejtse azt a tényt, hogy mi vagyunk elméletileg az utolsó faj a földön és ezért képesek vagyunk elfogadni azt, hogy felsőbbrendűek vagyunk,de nem hiszem hogy ez így lenne, sosem érezzük át más élőlények halálát, gyötrelmeit, nem nem vagyok megrögzött állatvédő én is gusztustalannak tartok sok jóccágot, de olyankor eszembe jut az a tény, hogy Ő ezzel a létformájával tud a leghatékonyabban működni és tiszteletben tartom mert tudom , embereknél sem működik másként csak náluk van egy külső réteg (bőr) ami takarja a dolgokat :)
szóval ha nem kedvelt a lakásban mint ahogy nálam sem:), jobb ha tartasz magadnál egy üveget és ha találkozol egy példánnyal akkor abann biztonságos helyre szállíthatod
Ez a kis gépezet 3-7 ÉVIG él, kevés ízeltlábú él rövid ideig, a Tiszavirág egy kirívó példa ezek közül. A pókszázlábú csíp (méhcsípésszerű), bár lehetősége szerint igyekszik elkerülni az embert.
Személy szerint nincs lelkiismeret-furdalásom ezeket a rovarokat elnyomván, persze tiszteletben tartom a természetes élőhelyét, ellenben a lakásom az ÉN természetes élőhelyem.
Minden tiszteletem Tömösváry Ödöné (1852-1884) aki tanulmányozta ezeket az állatokat. Fuj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!