Vettem egy orchideát, hogyan kell ápolni?
Általában van mellettük egy kis cetli beszúrva, az tartalmazza a fény, víz, tápoldat igényét.
Ha átlátszó "cserépben" van, ne tedd kaspóba! Fontos, hogy azt a részét is érje némi fény, hiszen ezek a gyönyörű növények leginkább fákon élnek eredetileg. Ne locsold túl! Ha elvirágzott és elszáradt a szára, csak akkor vágd le. Ezek a mostani fajták, szinte hihetetlen, de a lakásokban is remekül érzik magukat, újabb és újabb virágokkal hálálják meg a törődést.
Fórumban találtam Neked: Az orchideát a lakás keleti vagy nyugati fekvésű ablakába célszerű elhelyezni. Télen, mikor kevesebb a fény plusz fényforrással jó, megvilágítani.
Soha ne locsoljuk hideg csapvízzel! Szereti az esővizet, a felforralt csapvizet és a szénsavmentes kristályvizet. Kéthetente egyszer 5 percre vízbe állítani, nagyon óvatosan, nehogy túlszívja magát vízzel. Gyökerei érzékenyek, rothadásnak indulhatnak.
Ha bogarak jelentkeznek a leveleken készíthetünk mosószeres permetlemosót." (csak a helyesírást javítottam)
előzőnek:
a desztillált viznek nem sok értelme van
abban nincs semmi
olvass utána mire való az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!