Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kertemben összeszedtem egy...

A kertemben összeszedtem egy csomó (zsáknyi) követ. Kukába nem fér be, mit csináljak vele, hogyan kéne megszabadulni tőlük?

Figyelt kérdés
Sziklakertem már van, az nem megoldás.
2011. máj. 29. 22:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szépen elteríted vékony rétegben. Ha van mondjuk 1m3 földed és csak 10m2-en teríted el, az 1cm-es plusz réteget jelent. Ami úgyis majd tömörödik. Észre se veszed majd.
2011. máj. 31. 11:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Ha 1 köbméter földet 10 négyzetméteren terítek el, akkor 10 cm magas a földréteg...
2011. máj. 31. 20:21
 13/16 anonim ***** válasza:
1m3 1m2-en 10 cm, nem 10m2-en!A válaszoló írta helyesen, nem a kérdező!
2011. máj. 31. 20:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem, nem! Igaza van a kérdezőnek, én tévedtem. Ugye 1m3, az 1m2 felületen 1m magas?! 10 m2-en 0,1m azaz 10cm.

De ez a lényegen nem változtat. Gondolom nem 10 m2-es a telked. Pár centis rétegben el tudod teríteni néhány tíz m2-en.

De ha tényleg van legalább 1m3-ed és nem akarod elteríteni, akkor hozathatsz egy 1 m3-es konténert és elviteted. De nem olcsó. Én tavaly vitettem el 1 m3 törmeléket, 10000 Ft volt. Most már inkább 12e egy 1 m3-es.

2011. máj. 31. 22:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez már nem tartozik szorosan a kérdéshez, de azért mellékesen leírom, hogy amikor elvitettem a törmeléket, földre viszont lett volna szükségem.

Mikor vitték el a konténeremet, megkérdeztem a konténeres cégtől, hogy ha valahonnan a környékről vitetnek el földet, nem borítanák-e le nálam. Így ők is jól járnak mert nem kell elvinniük lerakóba, vagy akárhova a város túlsó végébe.

Azt a választ kaptam, hogy egyszer ki kell fizetnie a konténert, annak akitől elviszik a konténert (amiből már nekik egyszer megvan a hasznuk) és nekem is ugyan annyit mintha rendelnék egy konténert hogy nálam kiborítsák.

Ezt elég pofátlanságnak tartottam, így megoldottam másképp. (Neten kerestem a környéken ingyen elvihető földet, ahol a szállításban is tudtak segíteni üzemanyag áron.) Töredékébe került mint egy konténer rendelés.

2011. máj. 31. 22:13
 16/16 anonim ***** válasza:

Az ember akkor jön csak már, hgoy mennyire hasznosan is fel lehet használni ezeket a "hulladékokat", amikor megszervezik annak a begyűjtését...

Pl:

Mindig elvitettük a kukással a lenyírt füvet. Aztán bevezették, hogy külön viszik a komposztálható dolgokat... felhívták ezzel a figyelmet arra, hogy értelmesen fel lehet használni a lenyírt füvet is. Kész pazarlás elvitetni, ugyanis:

-komposztálva fantasztikusan feljavítható vele a talaj, és szebbek lesznek a virágok, nem marad olyan kemény a föld,

-fa tövébe rakva megtartja a talaja jobban a nedvességet, stb....

Nos a kő ha nem is a talajba, de az épített környezetbe ide-oda ötletesen felhasználható ;-)

2011. jún. 1. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!