Hogyan lehet a vakondtól megszabadulni?
Engedd be a kutyát a kertbe. Nem vicc! :)
Az összes szomszédunknál vannak vakondtúrások, nálunk nincs egy sem, 2 nagy vadász féle keverék kutya van. :)
Ha humánus megoldást szeretnél akkor dugj be a túrásba egy hosszú nyakú üveget úgy, hogy az alja legyen lefelé. Ásd be a nyakáig. Amikor elkezd majd fújni a szél, akkor hangot fog adni, amitől a vakondok félnek és majd elmenekülnek.
Hallottam már olyat is, hogy valaki kiönti őket. (mint az ürgét) Az is beválhat, de nekem ez annyira nem tetszik. :S
Önts 5-10 ml gázolajat a lyukba, ez távol tartja garantáltan. Olyan hókusz-pókusz mint üveg, víz, mérgező golyók nekem nem váltak be.
A legtutibb valóban a kutya! Egyik szomszédomban sincs túrás :(
Nekünk a napelemes vakondriasztó vált be, a kutya viszont nem. Bár nem kotorékebünk van.
Gázolajat viszont semmiképpen ne önts ki, nagyon környezetszennyező!!!
Nem minden kutya olyan... A mienk csak 1 vakondot ölt meg, azt is véletlenül.
Petróleum állítólag működik, még nem próbáltam, csak duzzogok és gereblyézek, ha jön a Krtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!