Levéltetvekkel mit lehet kezdenem? Teljes tanácstalanság. Valaki tud segíteni?
Figyelt kérdés
Ebben az évben is megkeserítik az életemet!:)
Többféle biomódszert kipróbáltam,de semmi hatás,ha csak annyi nem,h még több tetvet találtam pld.a rózsámon!
Mit lehet még tennem?Milyen bevált,hatásos módszer lehet erre a tetvekre???????
2011. máj. 19. 19:46
1/13 anonim válasza:
Én szappanos vízzel spriccelem őket. Nálam bevált.Örökre nem tűnnek el, mert kiirthatatlanok de 2-3 hétig csend van.
2/13 anonim válasza:
Próbálj meg fokhagymát ültetni mellé, valahol olvastam, hogy azt nem szeretik.
3/13 anonim válasza:
Én is szappanos vizet használok, hatásosan. De a fokhagyma is tényleg jó.
4/13 anonim válasza:
Nikotinlé (bár ez elég veszélyes) vagy csalánlé is hatásos.
5/13 anonim válasza:
Az idén kipróbáltam a fokhagyma mellé ültetést, de semmi hatása!!! Már 2x kellett rovarirtóval permeteznem, sőt a fokhagyma mellé vetettem babot, az is vastagon betetvesedett,a babon fekete, a rózsán pedig zöld tetvek lettek. A rózsatő és a bab között kb.25 db fokhagyma van.
Marad a rovarirtóval permetezés. (kiürült ablaktisztító spray-s flakonba bekeverve állandóan kéznél van)
6/13 anonim válasza:
Én használtam csalánlevet tetves paradicsomra. Elég büdös de nálam bevált.
7/13 kutyák és macskák válasza:
Mért veszélyes a nikotin lé?
A csalánlevet hogy kell elkészíteni?
köszi a választ.
8/13 anonim válasza:
"Gyűjtsünk össze egy kiló csalánhajtást és tegyük egy 4-5 literes edénybe. A nyári napon az erjedés hamarosan beindul, amelyet igen erős, kellemetlen szag jelez. Tíz nap múlva az oldatot szűrjük át és hígítsuk fel ötszörös mennyiségű vízzel. Ezt használjuk később a permetezésre." Amúgy én úgy csináltam hogy a legnagyobb befőttesüvegbe beletettem pár jó hosszú hajtást, annyit hogy jól kitöltse de ne nyomorogjon, ráöntöttem a vizet és vártam. Utána szűrtem permeteztem. Igaz, nekem csak pár tő volt.
9/13 anonim válasza:
Én is a meleg szappanos vizet hallottam, de próbálni még nem próbáltam.
10/13 anonim válasza:
Nekem egy bio módszer vált be.Minden törzses rózsám tövéhez ültettem egy levendula bokrot.Látványnak se rossz,a hatása pedig biztos.De még így is kell évente legalább kétszer permetezni valami méreggel.Nekem a Nactara vált be 100%-osan.Ez lesöpri őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!