Mit tehetnék? (Teljesen tanácstalanság)
167 cm magas vagyok és 74 kg. Tudnátok hatásos (nem olyat, amiben mindennap ugyanazt kell enni, és nagyon drága az ételek vásárlása) fogyókúrát, egyszerűbb (akár itthon végezhető) sportot írni, ami bejöhet? Nagyon zavar, hogy ilyen dagadt vagyok. Egyszer nekiálltam a 90 napos diétának, mert mindenki azt ajánlotta, meg hogy ő 3 hónap alatt fogyott 17 kg-ot, meg ilyenek. Mindent betartottam, de 1 hónap alatt kikészítette a gyomromat, és csak 2 kg-ot fogytam. Sportolni is elkezdtem, de nem volt olyan ember, aki bíztatna, ő is űzné velem (már lenne), és így eléggé unalmas volt, hamar feladtam.
Nyáron elkezdeném a diétát és a sportolást is, és mivel már szeptemberre teljesen megszoknám, nem is hagynám abba, nem punnyadnék el. Fiatal vagyok, szóval könnyen menne a fogyás, de teljesen tanácstalan vagyok.
egy tanács: el ne kezdj koplalni!!
én elkezdtem. 2 hónap után folyton szédültem, fáradt és sápadt voltam, esténként összeestem. Gyorsan fogytam, de utána d3epressziós lettem mert nem tudtam abbahagyni mert jöttek vissza a kilók.
Egyél normálisan! Annyira figyelj oda, hogy lefekvés elött 3-4 órával már ne egyél, és kerül a felesleges kalóriákat (csokika, cukorka, ropika, kóla, stb.)
persze lehet édességet enni, de módjával.
A kulcsszó a mérték. Mindent ehetsz mértékkel :D:D
Emellett mozogj sokat. Menj el kocogni, vagy lépcsőzz. Ajánlanám a szobabiciklit és a taposógépet. Mind a 4 erős zsírégető :D:D
Engem biztos le fognak szólni, de azért leírom, hogy én miben hiszek. Minden ozgásforma jó, csak rendszeresen és kitartóan kell csinálni.
Amit ajánlok:
Illetve Rubint Réka van 5 perced tornái, persze mire ezt 1szer végigcsinálod ahogyan ő mondja akkor már tartasz is olyan 25 percnél, de tudod többször is megcsinálhatod.
Nekem ez bevált.
Evésnél én nem követek különösebb diétát, mindent eszek, De: sok gyümölcsöt és zöldséget, főként teljes kiőrlésű dolgokat, kerülöm a sültkrumplit, és a zsíros ételeket, de ha megkívánok valamit akkor eszek pl kalács, vagy sültkrumpli, vagy süti. De csak keveset.
Este viszont nincs bűnözés.
Én amiket gyakran eszek: csirkemell, tk kenyér, paradicsom, paprika, uborka, karalábé, hagyma, alma, cseresznye, eper, tojás, joghurt, sovány tej, hal, tonhalkonzerv natúr lében, krémlevesek amiket csak a zöldség pürésít be tészta nélkül, tepsiben sütve mindenféle zöldség, esetleg sovány sajt a tetejére, alufóliába tekert hal/csirkemell megtöltve hagymával, paradicsommal, sajttal és úgy megsütve, zöldségkörettel többnyire.
Most ilyesmik jutottak eszembe.
Ja, és nem fogyókúra szerűen űzöm, hanem egy életmód.
Mondjuk csak pár kiló feleslegem volt, ment is már le belőle, remélem a többi is le fog.
Köszönöm az első két válaszadónak, és azt is, hogy fordítottak időt rám :)
Utolsónak: "Menj oda nyavajogni" meg sem nézem az oldalt. Nem nyavajgok, egyszerűen segítséget kérek. Ha nem tetszik nem kell írni. Köszi :)
Ne szívd mellre! Nem fikázni akartalak.
Mondok mást: Menj body.builder.hu-ra!
Vigyázz, mert ha tőlem besérültél, akkor Drugs Bunny stílusa is ki fogja verni nálad a relét!
Edző válaszol, gyík, ezeket lapozgasd!
Amúgy tök mindegy mit mozogsz, ha elég intenzív, és elég rendszeres. Keress olyat, amit szívesen csinálsz! Sok pocak ott bukja be az edzést, hogy olyat csinál, ami hatékony, de meggyűlöli, és nem csinálja rendesen. Kaját azt ezerfélét ajánlanak, arról én csak annyit mondanék, hogy kevés energia, sok fehérje. Ja, és minél több nyers, friss cucc. Minél magasabb a feldolgozottság foka, annál inkáb hízlal. Például egy natur csirke roston jobb, mint egy rántott csirke, és a rántottcsirke jobb, mint a pipifasírt, alma jobb mint az almakompót, spenót/sóska salátába vágva nyersen jobb, mint pürének, vagy főzeléknek. Ja, és ne fogyjál egyszerre sokat! Ha túlléped a havi 4 kilót, akkor egyél többet!
mindenből mértékkel
reggelire nagyon fontos a jó minőségű szénhidrát(teljes kiőrléső kenyér, zabpehely, korpa) és ezt tudod kiegészíteni, szendvicsnél sovány feltét, sajt, főtt tojás, zöldségek, zöldségkrémek, körözött, tojás, hús, halkrém, zabpehelynél tejtermék, magok, gyümölcs
kisebb étkezés lehet egy abonett szendvics, egy pohár kefír/joghurt, pár szem korpás keksz, egy pohár tej, pár szem mag, 1-2kocka étcsoki, gyümölcs, aszalt gyümölcs
ebéd: leves-főleg húsos, tojásos, zöldség, avgy gyümölcsleves, második tartalmazzon mindig valamilyen sovány husit, halat, vagy tojást, zöldségeket, pl zöldséges rizseshús, öntött tojásos karfiol, sárgaborsófőzelék hagymás-paprikás pörkölttel, rakott husos zöldbab, paradicsomos húsgombóc,
vacsorára inkább joghurt, túró, hal, hús, tojás, zöldség, gyümölcs szóval valami könnyebbet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!