Hogyan lehetne megmenteni ezeket a növényeket?
Nemrég költöztünk egy régi családi házba. Sokáig lakatlan volt, így a kertben burjánzik a természet. Rengeteg ibolya, most nem jut az eszembe hogy hívják pici fehér virág, csalán, lóhere, borostyán...
Szeretnénk rendbe hozni a kertet, befüvesíteni, de jó lenne meghagyni egy keveset ezekből a növénykékből is. Viszont teljesen össze-vissza vannak.
Ha fel lesz szántva-kapálva a kert és befüvesítve előjönnek még? Vagy ültessem őket valahogy egy helyre? Túlélik, ha ezt most, tavasz végén teszem meg?
Én biztosan védett helyre ideiglenesen tennék néhány tövet belőlük, biztos, ami biztos. Két éve mi is vettünk egy nagyon elvadult kertet, ami értékes növény volt számomra!, azt a markolóval ( ami a dzsumbujt takarította) kiemeltettem, és biztos helye téve átvészelte a nagytakarítást, most vígan burjánzik mind.(csak egy példa: nekem tetszik a mások által temetővirágnak nevezett mahónia, ezt is így tettem arrébb úgy 30 méterrel.A pünkösdi rózsát is átültettem, a futórózsa bokrot kiemeltettem és visszametszve új helyen fut.)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!