Mellyek azok a falusi munkák amelyekből meg lehet élni?
itt elsősorban arra gondolok hogy legkisebb befektetett munkával viszonylag nagy haszon
pl szőlőtermesztés majd eladom a bort
vagy állattartás
kert gondozása és a termést adomn el
vagy gyümölcsfáról leszedem a gyümit eladom vagy megy pálinkának
melyik a legjobb módszer arra hogy egy falusi ember amugy sem nagy vagyonát kiegészítse?
Sajnos meggazdagodni nem hiszem hogy lehet, maximum szerényen lehet megélni. Szüleim egy tanyán élnek, disznókat tartanak, azt leadják. Vannak a városban is páran, akik tőlük vesznek disznót. Tartanak még marhát, kecskét, csirkét, tyúkot, kacsát, libát.
Évente többször vágnak disznót, és eladják a husit. (ezt ugye megrendelésre) Anyukám árulja a tojást, állandó vevő vannak. Ha több a tojás, száraztésztát csinál, és azt adja el. Nyáron termelnek némi zöldséget, csinálnak savanyúságot, és azt is eladják.
Mindemellett rengeteget dolgoznak, ketten vannak, néha tesóm besegít. Nincs hétvége, nincs ünnepnap. Pl karácsony reggel ugyanúgy ki kell menni ellátni az állatokat.
A lényeg, hogy szerintem nagy haszon reményében nem éri meg belevágni. Ők megélnek belőle,szeretik is csinálni, igaz már Apukám nyugdíjjas, nem vágyik nagy dolgokra, de pl annyi haszon sosincs hogy elmenjenek nyaralni, vagy pihenni akár csak pár napra is.
nem akarok én ebből meggazdagodni
nekem is van olyan ismerősöm aki állatokat tart mellette a férfi is dolgozik és a nő is és elég jól élnek
Hát akkor meg mit kérdezősködsz, ha az ismerősöd tudja a tutit?
De szerintem nem az állatoktól vannak anyagilag eleresztve.
Mi tartunk disznókat, baromfit.. Ezeket eladjuk, a húst kimérjük. Van tojásunk is.. Nos, gazdagok nem vagyunk sajnos, de ebből befolyik némi pénz..
Mellette kertészkedünk, s csak a legszükségesebb dolgokat kell megvennem a boltban. Jó lenne önellátóvá válni!
Akkor csapj a lovak közé! :))
Komolyan, nem nagy ördöngösség. Mi pár szem baromfival és egy-két hízóval kezdtük. Én voltam a legjobban ellene, mert hogy büdös koszos meg minden.. Aztán jobban szeretem őket már, mint a férjem. Nem is jobban, hanem másképp.., én siratom a hízót vágáskor nem ő. :) Némelyik úgy belopja magát a szívembe. De hát ezért tartjuk őket..
Én adok enni nekik, azon nem fog múlni, ha a férjem nincs itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!