Mit tegyek a vakondokok ellen, hogy elűzzem?
Figyelt kérdés
Tavaszi ágyásaink vannak, sárgarépa zöldség ágyások vagy 10 darab! Kikeltek már csak ma reggel mire észreveszem már fel van túrva az egész ágyás,,, a vakondokok mindig feltúrják és tönkreteszik a termést! Nem szeretném megölni őket méreggel meg ilyesmi mert egyébként szép állatok! Adtak egy tanácsot h dugjak a földbe üres sörösüveget és a szél fújása miatt az üvegben való hang hatására megijednek és elmenekülnek, nem így történt.... valakinek valami ötlete?2011. máj. 4. 20:09
1/13 anonim válasza:
Hát én úgy szoktam, hogy a túrásokba beleszúrok egy tövises vesszőt...általában bevállik..:D Sok sikert..:)
2/13 anonim válasza:
azért próbálkozz,a sörösüveggel de én oda raktam ahol volt egy nagy kupac-túrás abba raktam bele és kb 2 hét volt mire hatott.
3/13 anonim válasza:
Víz. Méghozzá úgy, hogy megkeresed a túrásban a lyukat, belenyomod a gumicsövet és legalább negyed órán keresztűl nyomod bele a vizet vagy addig amíg valahol meg nem jelenik a víz. Ez lehet a szomszéd kertjében egy másik túrásnál is! Ez tuti halál!
4/13 anonim válasza:
Van valami tabletta szerűség amit meg kell gyújtani és csak füstöl, bele kell tenni a járatba. De nem ismerem a cuccot csak hallottam róla. Gazdaboltban lehet venni.
6/13 anonim válasza:
Próbáld meg, hogy vakondfüvet ültetsz, minél többet. Elvileg nem bírják a jelenlétét, de nem tudom, ez mekkora területre igaz.
7/13 anonim válasza:
Tegnap vettem az Intersparban napelemes vakondriasztót. Tesztelés alatt van:-) (Finoman rezeg, gondolom ez zavarja őket és így nem pusztulnak el, nem mérgezzük őket)
8/13 anonim válasza:
A víztől nem pusztulnak el, mert olyan a járatrendszerük, hogy tuti marad olyan rés, ahol nincs víz és ők oda bújnak el.
A legolcsóbb és legkíméletesebb megoldás a vakondriasztó, ha vakondhálóval nem akarsz foglalkozni. A sörösüveg is lehet, hogy jó, bár sokan mondták, hogy nem ér semmit.
9/13 anonim válasza:
Ricinus ültetése. Először egy honlapon olvastam, egy öreg bácsi járt egy golfpályán és csodálkozott miért nincs vakondtúrás, mondták neki, hogy ricinus növényt ültettek és az véd ellenük, kipróbálta otthon és bevált. Én is kipróbáltam tavaly, működött, de az idén sajnos nem akar a mag kikelni, így ismételten szembe kell velük nézni. Remélem még kibújnak a magok.
10/13 anonim válasza:
A tövises vessző nem hatja meg, félretolja az első lábával, ami olyan erős, mint egy buldózer.
A sörösüveg sem zavarja.
Vizet nálunk a homokon a végtelenségig lehetne a lyukba engedni.
A napelemes, rezgős riasztó nálam bevált! Eltűntek a túrások a közeléből.
Árulnak szárított dohánylevélből készült vakondriasztót, a varádicsra is azt mondják, hogy elriasztja a szagával.
Valamint naftalinos golyócskákkal lehet próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!