Kezdőoldal » Otthon » Kert » S. O. S.! Mitől vörösödött be...

S. O. S.! Mitől vörösödött be a tavam víze?

Figyelt kérdés
Van egy kis kerti tavam, amiben csak aranyhalak vannak. Most hoztunk bele növényeket, de nem tudom a nevüket, 2 napja vannak benne. Felengedtük a csapból vízzel és bevörösösdött pár nap alatt. Nem volt benne növény 2-3 hétig. Mitől lehet ez? Hogyan lehet megszűntetni?? Aki tudja, írjon légyszi.
2011. máj. 4. 12:22
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Egy jó válasz engemet is érdekelne, mert a hordókban gyűjtött esővizem 3-4 nap alatt barnásvörössé válik. A finom lepedék főleg a hordók oldalára települ, ahonnan könnyen letörülhető, de hiába, ha a vízbe kerül. Az én helyzetem nem olyan drámai, mivel csak öntözésre használom a vizet de így is érdekelne a dolog.
2011. máj. 4. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Nem értek hozzá, de halottam hogy létezik vörös alga. talán attól (?)...
2011. máj. 4. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
Vörös alga valóban létezik, a flamingók is attól rózsaszínek (nem vicc!), de hogy nálunk is va-e ilyen alga, azt nem tudom.
2011. máj. 4. 13:56
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
én majdnem biztos vagyok benne hogy alga... kell bele olyan élőlényt telepíteni, ami algákkal táplálkozik
2011. máj. 4. 15:16
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Mondjuk flamingót...
2011. máj. 4. 15:26
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
:D:D:D:D:D
2011. máj. 4. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Vörösbarna lehet a barna algától vagy a vastól. A kerti medencénél ez a kettő színezi így el.
2011. máj. 5. 00:09
 8/8 D.O.81 ***** válasza:
100%

Üdv!

Ha van vízórád, és már régi, akkor láthatsz benne némi vöröses elszíneződést. Ez az elszíneződés okozza a tavad elszíneződését és a választ már fentebb megadták. Hát igen ez az kis életforma a vízvezetékrendszerünkben is megtalálható.

Ja és a napfény csodákra képes....

Üdv!

2011. máj. 5. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!