Mi történik a növénnyel akkor, ha nyári melegben hideg vízzel meglocsoljuk?
Figyelt kérdés
Úgy tudom kiég. De ez mit jelent? Pontosan mi történik vele? És meleg vízzel szabad ilyenkor öntözni?2011. máj. 3. 22:54
1/6 anonim válasza:
Elhervad,tönkre megy. Legjobb kora reggel locsolni,vagy késő este,állott vízzel.
2/6 A kérdező kommentje:
A kérdésem az lenne, hogy biológiailag mi zajlik le benne. Azt én is tudom, hogy nem éli túl.
2011. máj. 4. 00:30
3/6 anonim válasza:
A vízcseppek, ugyanúgy, mint az embereknél a strandon afféle nagyítóként koncentrálják a napfényt és és ettől szó szerint ég a levele a növénynek.
4/6 anonim válasza:
A nagyon hideg víztől ún. sokkot kaphat.
5/6 anonim válasza:
évek óta a kútból szivatyúzok és úgy locsolok,még eddig nem vol baja semilyen növénynek,paradicsom ,saláta,paprika,zeller,hagyma,szamóca,és a gyümölcsfák.
Élet tanilag ojasmi lehet,mint amikor a szaunábol a hideg vízbe ugrassz,vagy bírja a szived ,vagy nem,ha a növény elég erős nem lehet baja.
6/6 anonim válasza:
Én úgy tanultam sokkos hatás éri a növényeket. Kora reggel abból a szempontból jobb öntözni, hogy később a Nap sugarai leszárítják a levelekről az esetleges vízcseppeket, így kisebb az esély a gombafertőzésre. Az este órákban történő öntözést jobban tudja hasznosítani, hisz a napfény hiánya miatt tovább marad a talajban nedvesség, van ideje éjszaka felvenni a vizet, de a gombák szaporodását is elősegítjük vele. Lehet este is, de csakis úgy, hogy a Nap már ne égesse a növényt, viszont még legyen ideje sötétedés előtt felszáradni. Ha azonban a hideg vizes öntözés megtörténne a növény alsó levele megsárgul és lehullik.Langyos esővízzel a leghasznosabb, körülbelül a talaj hőmérsékletével egyezzen a víz hőmérséklete és akkor nem lesz gond. (Ez olyan mintha nyáron beleugranánk felmelegedve egy 17-18 fokos vízbe) A lényeg, hogy a gyökérzónát elérje a víz, ne csak a felszín tetejét áztassuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!