Milyen fajták ezek a növények? Mi a nevük? Ilyenek vannak a kertemben és szeretnék minél több információt gyűjteni róluk de kell a nevük hozzá.
Én az elsőt kecskerágónak nézem, a másodikat levendulának, a legtöbbje pedig pozsgás, amik sziklakertekben szépek nagyon. Különösebb gondozást nem igényelnek, arra ügyelj, hogy a pozsgásakat próbáld meg úgy locsol, hogy a levelét ne nagyon érje víz, és elég heti 1-2 alkalommal, mert ezek többsége sivatagi növény.
Ami virágzó növényeket mutattál, a nevüket pontosan nem tudom, de nálunk is sok olyan van, és én úgy tapasztaltam, hogy szeretik a vizet,nyáron a kánikulában akár 2x is meglocsolhatod őket, és szeretik a napos helyet. Ennyi :) ezek közül mind évelő, a virágók télre visszaszáradnak, lecsipkeded az elszáradt leveleket, szárakat, és tavasszal szépen újra ki fog hajtani, ill. elszórják a magjukat, és az fog kikelni. A levendula szintén a napot szereti, és szereti az öntözést is. Elvirágzás után csipkedd le a virágokat, mert úgy fog újra virágokat hozni. A kecskerágó bokor fajta, nem tudom ez kúszó e. A lényege ennek is, hogy szereti ha öntözik, és kedveli a napos, félárnyékos helyet, közepes növekedésű.
Mind ezt tapasztalat alapján írtam le, nem szakirodalomból, mert ezek közül szinte mindegyik megtalálható az én kertemben is :) Remélem tudtam segíteni!! Jó és eredményes kertészkedést kívánok! :)
Nem mindet tudom, de párat felismertem, közelebbröl a googleban tudsz keresgetni.
1. Euonymus japonicus
2. valamilyen szegfüféle lehet
3. ???
4. Kövirózsa /sempervivum/ - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik
5. Varjúháj /Sedum/ - - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik
6. nefelejcs
7. Varjúhaj /Sedum
8. kötöröfü /Saxifraga - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik
9. varjúháj /Sedum
10. valamilyen szegfü
11. madárhúr/cerasium
12. kövirózsa /Sempervivum - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik
13. ???
14. ???
15. ???
16 Varjúháj/Sedum
17. kövirózsa /Sempervivum
18.???
Remélem, tudtam segiteni neked.
1. kecskerágó
2. fuksz
3. -
4. kőrózsa
5. -
6. nefelejts
7. kőrózsa
8. -
9. kaukázusi varjúháj
10. májusi szekfű
11. fehér virága lesz. Nevét nem tudom. Sziklakerti növény
12. kőrózsa
13. -
14. -
15. fuksz
16. varjúháj
17. kőrózsa
18. nyári szekfű
Pict 1 japán kecskerágó (Euonymus japonicus)
PICT 144 pázsitviola (Aubrieta)
Pict 146 kanállevelű varjúháj (Sedum spathulifolium) ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!