Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fajták ezek a növények?...

Milyen fajták ezek a növények? Mi a nevük? Ilyenek vannak a kertemben és szeretnék minél több információt gyűjteni róluk de kell a nevük hozzá.

2011. ápr. 21. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:

Én az elsőt kecskerágónak nézem, a másodikat levendulának, a legtöbbje pedig pozsgás, amik sziklakertekben szépek nagyon. Különösebb gondozást nem igényelnek, arra ügyelj, hogy a pozsgásakat próbáld meg úgy locsol, hogy a levelét ne nagyon érje víz, és elég heti 1-2 alkalommal, mert ezek többsége sivatagi növény.

Ami virágzó növényeket mutattál, a nevüket pontosan nem tudom, de nálunk is sok olyan van, és én úgy tapasztaltam, hogy szeretik a vizet,nyáron a kánikulában akár 2x is meglocsolhatod őket, és szeretik a napos helyet. Ennyi :) ezek közül mind évelő, a virágók télre visszaszáradnak, lecsipkeded az elszáradt leveleket, szárakat, és tavasszal szépen újra ki fog hajtani, ill. elszórják a magjukat, és az fog kikelni. A levendula szintén a napot szereti, és szereti az öntözést is. Elvirágzás után csipkedd le a virágokat, mert úgy fog újra virágokat hozni. A kecskerágó bokor fajta, nem tudom ez kúszó e. A lényege ennek is, hogy szereti ha öntözik, és kedveli a napos, félárnyékos helyet, közepes növekedésű.

Mind ezt tapasztalat alapján írtam le, nem szakirodalomból, mert ezek közül szinte mindegyik megtalálható az én kertemben is :) Remélem tudtam segíteni!! Jó és eredményes kertészkedést kívánok! :)

2011. ápr. 21. 13:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem mindet tudom, de párat felismertem, közelebbröl a googleban tudsz keresgetni.

1. Euonymus japonicus

2. valamilyen szegfüféle lehet

3. ???

4. Kövirózsa /sempervivum/ - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik

5. Varjúháj /Sedum/ - - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik

6. nefelejcs

7. Varjúhaj /Sedum

8. kötöröfü /Saxifraga - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik

9. varjúháj /Sedum

10. valamilyen szegfü

11. madárhúr/cerasium

12. kövirózsa /Sempervivum - sok fajta van, keress rá, akkor meg tudod pontosabban mondani, hogy melyik

13. ???

14. ???

15. ???

16 Varjúháj/Sedum

17. kövirózsa /Sempervivum

18.???

Remélem, tudtam segiteni neked.

2011. ápr. 21. 13:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. :) És várom a továbbiakat.
2011. ápr. 21. 13:53
 4/9 tetris ***** válasza:

1. kecskerágó

2. fuksz

3. -

4. kőrózsa

5. -

6. nefelejts

7. kőrózsa

8. -

9. kaukázusi varjúháj

10. májusi szekfű

11. fehér virága lesz. Nevét nem tudom. Sziklakerti növény

12. kőrózsa

13. -

14. -

15. fuksz

16. varjúháj

17. kőrózsa

18. nyári szekfű

2011. ápr. 21. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Pict 1 japán kecskerágó (Euonymus japonicus)

PICT 144 pázsitviola (Aubrieta)

Pict 146 kanállevelű varjúháj (Sedum spathulifolium) ?

2011. ápr. 22. 09:30
 6/9 anonim ***** válasza:
PICT 141 két virág van a képen- a fényes, zöldlevelű és kék virágú a kis meténg (Vinca minor)
2011. ápr. 23. 07:27
 7/9 anonim ***** válasza:
A 4. kép a gömbös kövirózsa (Jovibarba sobolifera)
2011. ápr. 23. 21:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2011. ápr. 25. 16:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Aki még tud valamit az írjon. Köszönöm :)
2011. ápr. 25. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!