Ha villanyos fűnyíróval nyírom a vizes füvet megrázhat az áram?
Nem valószínű több okból sem. Egyrészt a motorba, az elektromos alkatrészekhez kéne, hogy bejusson a víz, ami ugye felül van burkolat alatt. Ahol a kés forog, azt is burkolat védi.
Ha mégis bejutna a víz, ott a földelés és a biztosíték (jobb helyeken fí-relé) ami azonnal leold.
Jobb ha tudod kedves 77% os hogy semmiféle földelés nincs pláne nem fi relé.
A ház azért műanyag hogy ne rázhasson meg. A tekercsek szigeteltek a kivezetések is a fázisjavító kondenzátor, a segédfázis kapcsoló is... minden szigetelt semmi de semmi nem rázhat meg.
Jobb ha tudod kedves kioktató 68%-os, hogy általánosságban írtam, mint ahogy arra a zárójelbe tett "jobb helyeken" megjegyzésem is utalt. Honnan kellene tudnom, hogy nálad van-e fí-relé, vagy nincs?! Nyilván vannak olyan házat szép számmal, ahol nincs felszerelve, mert nem kötelező. Én nem sajnáltam rá pár ezer Ft-ot, hogy ne játsszak a saját és a családom életével, ha mégis valaha valami elektromos baleset történne.
Ha neked nincs fí reléd, az a te dolgod.
Akkor most egy újabb újdonságot fogok veled megosztani: az én fűnyíróm szerkezeti és burkolati elemei nem tisztán műanyagból vannak. Van jócskán fém a burkolaton is. Ennek megfelelően gyárilag három eres a vezetéke és földelt a villásdugója. És úgy látszik ez nem olyan egyedi eset, mert a válaszolók között másnak is van ilyen fűnyírója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!